Esports

L’Audiència de Barcelona obliga la junta del Barça a fer un aval davant la Lliga de Futbol

El tribunal rebutja la demanda d'un soci d'anul·lar la constitució de la directiva sorgida de les eleccions de 2006 però reclama als vocals que encara en formen part que responguin pel 15 per cent del pressupost del club

L'Audiència de Barcelona obliga la junta del FC Barcelona a avalar el 15 per cent del seu pressupost davant la Lliga de Futbol Professional per respondre econòmicament de l'exercici econòmic. L'Audiència estima parcialment un recurs presentat per un soci del club que demanava la nul·litat de la constitució de la junta sortida de les eleccions de 2006, presidida per Joan Laporta en el seu segon mandat. El club recorda que és la Lliga l'entitat que ha d'exigir l'aval i ha anunciat que recorrerà la decisió.

El FC Barcelona s'ha fet ressò de la sentència al litigi presentat pel soci Vicenç Pla Cibrian. El club recorda que l'afer arrenca de la demanda que Vicenç Pla va interposar el gener de 2007 contra la junta directiva sorgida de les eleccions de 2006. La demanada reclamava la nul·litat de la presa de possessió i la constitució d'una junta gestora o, subsidiàriament, la constitució de l'aval que la Lliga de Futbol Professional estableix per garantir la solvència dels clubs.

La sentència de l'Audiència dóna per tancada la qüestió de la junta, que considera que s'ajusta a la legalitat, i també dóna per bons els comptes del club. No obstant això, interpreta que la normativa de la Lliga de Futbol Professional imposa l'obligació a la junta d'avalar el 15 per cent del pressupost del club quan els beneficis generats no arriben a aquest import.

La sentència judicial, que el club ha anunciat que recorrerà, imposa l'obligació de presentar un aval als membres de la junta de 2006 que encara formin part de la directiva en l'actualitat. La resolució no precisa ni l'import de l'aval a presentar per a l'exercici 2009-10 ni quan s'ha de fer efectiu.

L'afer ha arribat a l'Audiència de Barcelona després que un tribunal de primera instància desestimés la demanda presentada pel soci.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.