El Barcelona ha de treballar de valent per guanyar el Cajasol (64-71)

Un gran Navarro és fonamental en el triomf

El Regal F.C. Barcelona ha aconseguit una treballada victòria a la pista del Cajasol. L'equip sevillà ha posat les coses difícils als blaugrana durant tot el partit però ha fallat en els minuts decisius. La intensitat defensiva dels andalusos ha impedit al líder fer el seu joc habitual i ha estat Joan Carles Navarro el que ha guiat el Barça cap a la victòria en el tram final després d'aconseguir nou punts en el quart decisiu.

Ha començat el conjunt sevillà amb una gran concentració en defensa i encertat en atac, el que li ha permès  avançar-se en el marcador en els dos primers minuts després d'un parcial de 6-0. La bona defensa de Calloway sobre Ricky Rubio ha fet que els blaugranes no poguessin elaborar el seu joc i el tècnic Xavi Pascual es veiés obligat a moure la banqueta.

Dos triples consecutius de Lakovic i Mickeal han permès estrènyer el marcador (10-9) a falta d'un parell de minuts per acabar el quart, que s'ha tancat amb el triomf visitant (14-15). El partit ha guanyat en intensitat amb els dos equips demostrant que tenen les millors defenses del campionat.

Després d'un intercanvi de cistelles fàcils ha emergit la figura de Navarro per col·locar un parcial de 6-0 amb un magnífic triple i un dos més un que deixava el marcador amb sis punts d'avantatge. Però el Cajasol no s'ha rendit i ha imprimit encara més força a la seva defensa per evitar les cistelles còmodes dels blaugrana.

Un triple de Savanovic i una esmaixada espectacular de Calloway després de pispar la pilota a Rubio ha posat el 25-25 al marcador en l'equador del segon quart, encara que Fran Vázquez ha reaccionat ràpid amb un 'alley-hop' a passi de Navarro per mantenir l'avantatge visitant.

Els equips no s'han donat treva i un triple del local Sastre a falta de 50 segons per arribar al descans ha estat  contrarestat per un tir lliure de Basile, amb el que s'ha arribat als vestidors amb un 30-32 favorable al Regal Barcelona.

L'equip visitant ha sortit a la pista amb una nova velocitat que ha permès a Navarro i Rubio ampliar la renda visitant (30-36), encara que de nou l'encert de Calloway i un gran Douglas des de la línia de tres ha igualat el partit (36-36).

L'encert de Savanovic i Douglas pel Cajasol i de Rubio, Morris i Lakovic al Barcelona ha ajudat els blaugranes a distanciar-se (48-53) a falta d'un minut per acabar el tercer quart, que ha acabat amb lleuger avantatge visitant (51-55).

Poca renda que s'ha reduït amb un triple de Douglas a la fi de la possessió només començar el quart final i que ha reactivat els ànims de l'afició que ha omplert el pavelló San Pablo.

Semblava que el partit es decidiria per detalls i la quarta falta personal del base local Calloway ha restat potencial defensiu al Cajasol, el que han aprofitat un gran Navarro, amb un triple i una safata, i Grimau, en un contraatac, per deixar la màxima renda per al seu equip a falta de dos minuts per al final (57-67).

Un altre cop Douglas ha encistellat un triple que ha acostat els caixistes al Barça, que ha tibat d'experiència i tècnica per conservar el resultat i aconseguir una soferta i treballada victòria (64-71).