Esports

La Volta enceta una nova era

En la vigília del seu centenari la ronda catalana aspira a recuperar l'esplendor. El recorregut afavorirà l'espectacle i el nou calendari, la inscripció. La prova començarà el pròxim dilluns 22 de març a Lloret

La presentació de la 90a edició de la Volta ha aixecat aquest dijous una gran expectació a la sala d'actes de la INEF de Barcelona. La prova, tot i la crisi econòmica que l'ha afectat els últims anys, recuperarà tot el seu glamur gràcies a una sèrie de factors que s'han conjuntat per fer-ho possible. El president de la Volta, Rubèn Peris, els va enumerar en l'acte d'ahir. El canvi de dates, per evitar la coincidència amb el Giro d'Itàlia, ha provocat l'interès de les grans figures que es preparen per fer l'assalt, a l'estiu, al Tour de França. El recorregut no passarà aquesta vegada pels grans cims dels Pirineus, però és prou equilibrat per mantenir la tensió fins als últims dies. A més, passa per les quatre demarcacions del país.

L'acte va ser presidit per la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, ja que el govern ha estat clau aquests últims anys perquè la prova pugui afrontar la situació de crisi sense veure'n perillar el futur a curt termini.

De fet, el 2011 se celebrarà el centenari de la Volta, que és una de les curses més antigues del calendari internacional i un dels grans esdeveniments esportius. Altres convidats en la presentació d'ahir van ser la presidenta de la federació catalana de ciclisme, Carme Mas, i el president de la UFEC, David Moner, i l'exciclista Perico Delgado, així com moltes personalitats relacionades amb el món del ciclisme i responsables dels municipis pels quals passarà la cursa: Lloret, Salt, Banyoles, la Vall d'en Bas, la Seu d'Urgell, Oliana, Cabacés, Ascó, el Vendrell, Sant Cugat i Barcelona.

Tot i que la llista oficial d'inscrits no es coneixerà fins al diumenge 21 de març, alguns equips ja han confirmat per a la Volta els noms d'algunes de les figures que tenen previst ser a la sortida de Lloret de Mar: Alberto Contador, Carlos Sastre, Alejandro Valverde, Ivan Basso, Frank Schleck i Levi Leipheimer, entre d'altres.

El recorregut, que va presentar el mateix Rubèn Peris, està format per una sèrie d'etapes que totes tenen algun punt interessant, com ara la pujada al Pedraforca en la tercera etapa o la doble ascensió al coll de Paumeres, en la quarta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.