Esports

Guardiola: "M'agradaria ser seleccionador"

L'entrenador del Barça confessa que voldria fer-se càrrec d'una selecció quan vulgui deixar el ritme frenètic i constant d'un equip d'elit

"M'agradaria ser seleccionador". És la confessió que ha fet aquest dijous Pep Guardiola, que ha admès que suposa que s'acabarà cansant del ritme, sense respir, que imposa un equip d'elit com el Barça i les moltes competicions que ha de jugar alhora. "El dia a dia sento que em cansarà, que ja n'hi haurà prou, però el cuc de fer d'entrenador el continuaré tenint, i el ritme d'una selecció, molt intens però només en alguns moments, em sembla que em farà il·lusió", ha admès.

Aquest desig, que planteja per a mitjà o llarg termini, ha estat expressat per l'entrenador del Barça en l'acte en què ha estat presentat com a  ambaixador de la candidatura de Qatar per al mundial de futbol del 2022.

Guardiola ha estat acompanyat pels seus pares, el seu representant i les màximes autoritats del futbol qatarià: el president de la Federació de Futbol de Qatar, el xeic Hamad bin Khalifa bin Ahmad Al Thani, i el president del comitè de la candidatura del país àrab per al mundial del 2022, Hassan Al-Thawadi.

Les autoritats qatarianes finalment han convençut el tècnic barcelonista per ser l'ambaixador del país amb vistes al mundial, aprofitant la bona connexió que han trobat amb Guardiola, que va jugar dues temporades a l'Al-Ahli SC Doha, entre el 2003 i el 2005.

"Sóc aquí per informar que he arribat a un acord com a ambaixador de la candidatura de Qatar. El suport neix bàsicament perquè vaig viure allà. Són coses que em costen, però van insistir-hi molt i, com que em van tractar molt bé i també a la meva família, he decidit acceptar la proposta", ha assenyalat.

Guardiola ha fet broma en assenyalar que quan arribi la citada data li agradaria ser seleccionador de Qatar, i així s'ho ha fet saber al president de la federació del país de l'Orient Mitjà, encara que ràpidament ha assegurat que aquest projecte no està entre les seves aspiracions.

Això no obstant, més endavant no s'ha desviat del tema en assegurar que el dia que es cansi com a tècnic d'un equip no li importaria provar com a seleccionador, pels objectius de participar en una Eurocopa o en un Mundial.

Guardiola espera que Espanya i Portugal aconsegueixin ser la seu del mundial del 2018, i també que la FIFA doni l'opció a un dels països emergents de l'Orient Mitjà com és Qatar d'acollir la festa del futbol mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.