Esports

El Barça liquida el seu deute amb Hisenda, que ascendia a 60 milions d'euros

Ho ha anunciat Joan Oliver, que ha advertit que l'operació farà minvar els recursos del club per als pròxims anys

El FC Barcelona ha anunciat aquesta tarda que ha liquidat l'última de les dues actes d'Hisenda que tenia obertes, l'import total de les quals ascendia a 60 milions d'euros, quantitat en la qual també estan englobats els interessos que s'han generat.

El director general corporatiu, Joan Oliver, ha informat aquest dilluns que divendres, dia 5, el FC Barcelona va liquidar l'últim dels dos pagaments pendents, que ascendia a 35.699.000 euros.

"Definitivament, el club esborra un passat fosc en el qual hi ha hagut deutes amb Hisenda, de pràcticament 60 milions d'euros", ha subratllat l'executiu del Barça davant els informadors, després de la reunió de la comissió delegada de l'entitat.

Quan se li ha preguntat per què les quantitats no estaven provisionades, com així havien assegurat que ho estaven en anteriors juntes directives del Barça, Joan Oliver ha assegurat que quan a l'entitat catalana es parlava anys enrere de "fer provisió a les actes" es referien a un "apunt comptable on es marcava i es deia que certa quantitat possiblement s'hauria de pagar".

"La provisió no és una reserva de diners. Sí estava provisionat, però a la caixa no hi havia els diners. Aquests seixanta milions d'euros que hem hagut de pagar, inclosos els interessos, han sorgit els últims anys", ha subratllat.

Per aquest motiu, Oliver considera que aquesta operació "minvarà els recursos del club els anys vinents", ja que el Barcelona haurà de fer front a tres pagaments per liquidar un crèdit sindicat per fer-hi front.

D'altra banda, l'executiu barcelonista ha revelat que el Barcelona lluirà a partir del pròxim partit de Lliga un distintiu al centre de la samarreta com a campió del món de clubs. El Barça i Nike estan negociant comercialitzar també aquesta samarreta.

A més, el Barcelona ha aconseguit per al museu de l'entitat amb una samarreta històrica de final dels anys vint i inicis dels trenta, que pertanyia a la família de l'exjugador Josep Sastre, un davanter que va jugar en el club entre 1924 i 1933, i que, per tant, va participar en la primera Lliga espanyola (1929), i que va caure en mans del club català. Sastre va jugar amb el Barcelona 167 partits en els quals va marcar 116 gols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.