Esports

Els jugadors del Barça admeten que contra el València s'ha de guanyar

Márquez assegura que es tracta d'un duel clau i elogia el potencial del rival. Piqué està convençut que l'equip tornarà a fer el seu millor futbol aviat

Encara que només sigui per una millor diferència de gols, el Barça va perdre el lideratge amb l'empat de la jornada passada contra l'Almeria. Aquesta visita al Camp Nou del València, un dels grans, és un dels reptes més complicats que queden abans de visitar el Santiago Bernabéu el 10 d'abril. Per tal que els madridistes no s'escapin en la classificació, la victòria contra els valencians és imprescindible. I els jugadors ho saben. «Entrem en la recta final i tots els partits són importants, però el València és un rival fort. Té grans jugadors i és un partit clau per continuar lluitant pel títol», va afirmar Márquez després de la sessió. El seu company de posició, Gerard Piqué, també ho veu de la mateixa manera, ja que les jornades van consumint-se i cap dels dos de dalt sembla que afluixi. «Ara cada partit marcarà moltíssim. Cada vegada falten menys partits, i perdre punts ens pot perjudicar amb vista al final de la lliga», va dir en el lloc web del club.

Amb el dubte de David Villa fins a última hora, els dos centrals blaugrana no es refien de la resta de davanters valencianistes, Silva i Mata. «Són dels més perillosos de la lliga, molt ràpids, tècnics i explosius», va assenyalar el mexicà. Piqué, a més, també destaca que és un equip «defensivament molt ben treballat» i que, per tant, «costarà guanyar-lo».

Márquez, que medita retirar-se de la selecció després del mundial del 2010, vol ser un actor important en aquest tram decisiu de la temporada. Ahir va assegurar que ja està gairebé al cent per cent i que, com els seus companys, vol fer «un pas endavant» en la recta final per poder repetir els èxits de la temporada passada. Un dels que també espera una oportunitat de Guardiola és Bojan, que, absent Ibrahimovic, podria ser titular contra el València. Márquez considera que el de Linyola la mereix. «Està fent les coses bé, s'ho està guanyant. Tant de bo pugui tenir minuts.» Sense el suec, però, i tal com va explicar el defensa, l'equip «perdrà profunditat», la capacitat per fer de pivot davant dels centrals i poder d'intimidació.

En els últims partits al Barça li està costant fer el seu millor futbol. Al marge que els rivals cada cop coneixen i estudien més el joc blaugrana, tant Márquez com Piqué consideren que és només qüestió de temps i treball recuperar la fluïdesa i superioritat de la temporada anterior. «L'any passat en aquesta mateixa època vam baixar una mica la guàrdia. Tot un any no el pots fer al màxim nivell. L'equip sempre ha d'experimentar una mica de baixada per després tornar a pujar i acabar al màxim nivell», va comentar el defensa català. Márquez també creu que tots volen tornar a exhibir el nivell de l'any passat, però amb la lliga tan ajustada prioritza les victòries. No es pot fallar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.