Esports

El català Pol Amat, escollit millor jugador de l'any per la Federació Internacional d'Hoquei

Hoquei Herba

El català Pol Amat ha estat escollit jugador de l'any per la Federació Internacional d'Hoquei (FIH). Amat, que va guanyar la medalla de plata en els Jocs Olímpics de Pequín, es converteix en el primer català que guanya aquest guardó.

El davanter de l'Egara, de 30 anys, que ha estat nomenat en quatre ocasions, ha superat en la votació els australians Jamie Dwyer (guanyador el 2007) i Bevan George, els holandesos Robert Van der Horst i Teun de Nooijer, els alemanys Tibor Weissenborn i Timo Wess, i el britànic Barry Middleton. En la categora femenina, la FIH ha premiat l'argentina Luciana Ayma. Amat s'ha desplaçat a Los Angeles per recollir el guardó de la mà de la presidenta de la FIH, Els van Breda.

Nascut a Terrassa el 18 de juny de 1978, i amb un stick a la mà des dels 5 anys, Amat forma part d'una saga clàssica del hoquei català com a nét d'un dels fundadors del club Egara i fill de Francesc Amat, olímpic a Tòquio'64, Mèxic'68 i Múnich'72.

A més, Amat, ha estat inclòs al WorldHockey All Star Team en dues de les tres edicions que ha presentat la FIH, una d’elles aquesta temporada juntament amb Edi Tubau, també jugador del Club Egara.

Quatre Jocs Olímpics
El golejador egarenc ha participat en quatre Jocs Olímpics (Atlanta’96, Sydney’00, Atenes’04 i Pequín’08) i s’ha penjat dues medalles d’argent: una l’any 1996 i l’altra aquest estiu. Amb la selecció espanyola també ha aconseguit un Campionat d’Europa a Leipzig (2005) i dos subcampionats, a Barcelona i Manchester (2003 i 2007).

Sent el puntal del combinat estatal, Amat ha guanyat dues medalles mundials: una plata a Utrecht l’any 1998 i un bronze a l’últim Mundial disputat a Mönchengladbach fa dos estius. A més, a les ordres de Toni Forrellat primer, i Maurits Hendriks després, el crac català ha anat sumant èxits al Champions Trophy, on alça el títol l’any 2004.

Amb l’Egara ha obtingut diverses Lligues, Copes del Rei i Campionats de Catalunya. Va marxar al RC Polo i allà va fer-se amb la Copa d’Europa l’any 2004. Amat també va passar per la lliga holandesa, considerada la millor del planeta, i va jugar una temporada a l’Amsterdam (2005-2006).

Una vegada acabada l’experiència als Països Baixos retorna al Polo i aquest any ha decidit tornar a vestir la camisa ratllada i acabar la seva carrera allà on la va créixer com a jugador, al Club Egara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.