Esports

La celebració de la victòria espanyola a l'Eurocopa acaba amb aldarulls

Eurocopa 2008

La celebració de la victòria de la selecció espanyola a la final de l'Eurocopa ha acabat aquest dilluns a la matinada amb aldarulls a la plaça d'Espanya de Barcelona, amb 81 contenidors cremats i amb set detinguts, segons han informat els Mossos d'Esquadra.

Hi ha hagut set detinguts a Barcelona. Concretament, tres a la plaça Artós i quatre a la plaça d'Espanya, per destrosses en mobiliari urbà. A Barcelona els Bombers han apagat 20 contenidors i algunes papereres que han cremat a la plaça d'Espanya, Montjuïc i Manuel Girona. També a Barcelona un grup de brètols ha destrossat un autobús urbà i ha cremat diversos cotxes i contenidors.

Segons la Guàrdia Urbana, la celebració de la victòria de la selecció espanyola a l'Eurocopa va reunir uns 5.000 aficionats a Canaletes, lloc de reunió habitual dels seguidors blaugranes. Uns 5.000 aficionats més es van reunir a la plaça Espanya, i uns 300, a la plaça Artós, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona. Cap a les sis del matí els Mossos han desallotjat la plaça Artós, on encara hi havia gent concentrada celebrant el triomf de la selecció espanyola.

A part, hi ha hagut cinc detinguts a Mataró per llançar objectes a la façana de l'Ajuntament i per cremar contenidors i destrossar mobiliari urbà.

Incendis
Els Bombers de la Generalitat han realitzat la passada matinada 91 actuacions arreu de Catalunya per apagar incendis urbans, segons ha informat la direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. D'aquestes actuacions, la majoria relacionades amb la celebració de l'obtenció de l'Eurocopa par part de la selecció espanyola, més de 80 han estat per apagar focs en contenidors d'escombraries.

La majoria d'incidències s'han produït entre les dotze de la nit i les dues de la matinada i a la regió metropolitana, on s'han fet 44 sortides, de les quals quinze han estat a Terrassa.

Segons ha informat el cos, a Girona s'han fet vuit intervencions; a Tarragona, set, i a Lleida, tres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.