Tràmit blaugrana en l'última prova abans de Ciudad Real (37-26)

Els blaugrana han guanyat el Amicitia Zuric

El FC Barcelona ha superat amb facilitat el seu compromís europeu contra l'Amicitia Zuric al qual ha derrotat per 37-26 en un xoc sense història i en el qual els blaugranes han dosificat esforços per al decisiu partit de lliga ASOBAL de dimecres que ve a Ciudad Real.

Conscient que al Quijote Arena el seu equip es jugarà gairebé totes les seves opcions al títol de lliga, el tècnic blaugrana Xavi Pascual ha anat efectuant rotacions a totes les seves línies i provant diversos sistemes defensius en 'sis-zero' i 'cinc-un' amb Daniel Sarmiento, Víctor Tomás i Cristian Ugalde, que ha realitzat una altra gran actuació, avançats.

Al començament del segon temps el jove porter Gonzalo Pérez de Várgas, que apunta a ser el recanvi de David Barrufet la temporada que ve, ha rellevat Daniel Saric a la porteria i ha tingut una bona actuació amb cinc parades en els últims quinze minuts.

Entre les moltes proves realitzades per Pascual ha destacat la col·locació de Shiargei Rutenka com a pivot ofensiu en el segon temps, ja que Marco Antonio Oneto podria no estar a punt dimecres.

Pel que fa al partit no hi ha gaire a explicar. L'Amicitia, amb un joc molt lent i amb una defensa flotant en 'sis-zero' i 'dos-quatre', ha aguantat amb prou feines onze minuts (5-5). A partir d'aquí, els blaugranes han imposat el seu joc i la seva major tècnica, destacant en aquest període l'encert del danès Mikkel Hansen i Konstantin Igropulo.

Amb 11-8 (m. 21) ha arribat la primera rotació blaugrana amb l'entrada de Jesper Noddesbo, Iker Romero, Laszlo Nagy i Rutenka, canviant la defensa de 'sis-zero' a 'cinc-un'. Poc després, el porter suís Aurel Bringolf rellevava un desencertat Arunas Vaskevicius en la meta helvètica, però el Barcelona, amb Saric molt precís, aconseguia al descans el seu màxim avantatge fins aleshores (18-11).

Amb Pérez de Vargas, una mica nerviós en els primers minuts, a la porteria, l'Amicitia ha reaccionat en els primers compassos de la segona meitat per mitjà del lateral germànic Toni Kern, el seu màxim golejador, i ha retallat diferències (19-14, m.34).

Els blaugranes han premut l'accelerador i, per mitjà de Cristian Ugalde (7 gols a la segona meitat) i Laszlo Nagy, aconseguien ja un ampli avantatge (27-17, m.47) i d'aquí fins al final, amb canvis defensius i Rutenka com a pivot, no hi ha haagut història sent Demetrio Lozano el que establia el resultat definitiu i el màxim avantatge local (37-26).