Esports

Mor Johan Cruyff

L'exjugador i exentrenador de Barça tenia 68 anys i patia un càncer des de l'any passat

Va revolucionar el futbol modern

Com a entrenador blaugrana, va aconseguir quatre títols de lliga consecutius i la primera Copa d'Europa de la història del club

L'exjugador i exentrenador del FC Barcelona Johan Cruyff ha mort aquest dijous a Barcelona, segons ha anunciat el seu compte de Twitter . Cruyff , que tenia 68 anys, lluitava des de l'any passat contra un càncer.

“El dia 24 de març del 2016 Johan Cruyff (68) ha mort a Barcelona, envoltat de la seva família després d'una dura lluita contra el càncer. Us demanem amb gran tristesa que es respecti la privacitat de la família durant el seu temps de dol”, assenyala la nota penjada al web del mític davanter holandès.

Nascut a Amsterdam el 25 d'abril de 1947, Cruyff va revolucionar el futbol modern primer com a futbolista, especialment en la selecció holandesa i en els dos clubs que van marcar la seva vida, l'Ajax i el FC Barcelona, i posteriorment com a entrenador, on va crear escola amb el seu estil de tall ofensiu.

Com a jugador va ser considerat un dels millors de la història. Amb l'Ajax va guanyar tres Copes d'Europa, 9 lligues holandeses, i una Intercontinental durant la primera meitat dels anys setanta. En l'etapa com a davanter del Barça (1973-1978) va guanyar una lliga (1974) i una Copa del Rei (1978). A nivell individual, va rebre en tres ocasions la Pilota d'Or (1971, 1973 i 1974)

L'arribada de Cruyff a la banqueta del Barça, acompanyat de Carles Reixach, va suposar un canvi en la mentalitat del club. Durant les vuit temporades (1988-1996) que va dirigir el primer equip, va aconseguir, entre d'altres, la primera Copa d'Europa del Barça el 1992 i quatre lligues consecutives entre el 1991 1992. L'equip que va entrenar aleshores va ser batejat com a Dream Team pel seu joc vistós i ofensiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia