Esports

Camps compleix la seva 'promesa electoral'

El Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 es disputarà al nou circuit urbà de València a partir del 2008

Francisco Camps, flamant guanyador de les eleccions autonòmiques valencianes, ja pot donar per complerta la seva primera promesa electoral, el polèmic preacord amb Bernie Ecclestone per organitzar un gran premi de Fórmula 1 en un nou circuit urbà a la ciutat de València. Aquell pacte, subjecte a la victòria electoral de Camps, s'ha confirmat avui, amb la signatura del contracte entre el patró de la F-1 i l'empresa Valmor Sport que garantitza la celebració de set grans premis a partir de la tardor del 2008 al nou circuit valencià.

La signatura de l'acord, que ha tingut lloc a Londres i ha comptat amb la presència de Camps és l'acte final d'una polèmica que va començar el passat 10 de maig, just un dia abans de l'inici de la campanya electoral, quan es va anunciar oficialment el projecte i es va vincular a les victòries electorals de Francisco Camps a la Generalitat valenciana i de Rita Barberà a la capital. Aquest fet va ser reprovat per l'oposició política al País Valencià i també pel govern central.

Gran Premi d'Europa
Pel que fa a l'aspecte esportiu, la nova cursa, que es denominarà Gran Premi d'Europa, se celebrarà a partir de la tardor del 2008 en un circuit urbà que recorrerà algunes de les artèries principals de la ciutat de València, inclòs el seu remodelat port, amb una previsió d'assistència al voltant de les 100.000 persones. Es calcula que l'impacte econòmic de la cursa automobilística arribarà als 70 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.