Esports

Guardiola assegura que el nivell dels últims partits "no dóna per arribar a quarts"

Adverteix que l'Sttutgart està en el seu millor moment i que cal agafar avantatge a Alemanya perquè l'eliminatòria es decidirà en el partit de tornada

L'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha negat que l'eliminatòria que comença aquest dimarts a Alemanya sigui "fàcil" perquè la Champions "exigeix molt", tal com ho demostren els partits de la setmana passada. Per tant, l'equip haurà de "millorar" el "nivell" dels últims partits, segons el tècnic, que s'ha mostrat convençut que el pas a quarts es decidirà al Camp Nou.

"Ja he dit als jugadors que si pensem que això està fet no passarem a quarts. L'eliminatòria es decidirà al Camp Nou, per això cal agafar avantatge demà. Els partits de la setmana passada ja ens ho demostren, com els de l'Arsenal i el Madrid. Tots demostren que són partits molt durs i que hem de fer una molt bona actuació perquè si no, costarà. Som conscients que el nivell dels últims partits no ens donarà per arribar a quarts" ha advertit.

Pel que fa a la tornada de l'equip blaugrana a la competició europea, Guardiola ha afirmat que tots els integrants de l'equip estan "il·lusionadíssims" i que "ja és un èxit ser aquí", tot i que esperen arribar "molt més lluny", però sense caure en "falsos favoritismes". "Els últims campions d'Europa l'any següent sempre han anat fora en vuitens de final, menys el Manchester, que va trencar aquesta estadística, però la resta ha estat així", ha analitzat.

Sobre el rival de demà, l'Stuttgart, el tècnic blaugrana ha destacat la millora que l'equip alemany ha experimentat en els seus últims partits i ha elogiat el seu entrenador, el suís Christian Gross. "Estan en el seu millor moment, amb una estadística admirable pel que fa al nivell de gols i de resultats. Cada vegada que els revisem, veiem més coses interessants en el seu joc" ha dit.

"Em preocupen moltes coses de l'Stuttgart. Hem d'anar a fer gols, a atacar, a evitar les contres perquè corren molt... El que hem de fer és tocar més i conduir menys la pilota. Sobre Gross, recordo que quan era entrenador del Basilea ja ens va complicar molt la vida. Aquestes coses passen quan els tècnics són bons i tenen bons jugadors com els de l'Stuttgart", ha afegit.

Pel que fa a l'estat físic de Xavi Hernández, Dani Alves i Zlatan Ibrahimovic, el tècnic blaugrana ha revelat que volia que el de Terrassa i el brasiler viatgessin amb l'equip. "Alguns tenen possibilitats de jugar. Veurem com evolucionen, parlarem amb els metges i demà decidirem", ha avançat.

Els dos últims partits dels blaugranes contra l'Atlètic de Madrid i el Racing de Santander han fet sorgir veus crítiques amb el joc del Barcelona que Guardiola assumeix i admet que han de fer-ho "molt millor", però ha negat que hagi estat per manca d'esforç dels seus jugadors.

"Durant un any, hi ha partits en els quals no s'està del tot bé però som capaços d'autoexigir-nos més i som conscients que hem de millorar i ficar-nos-ho al cap. Tinc tanta fe en el meu equip que sé que ho tornarem a fer. Hem guanyat tot el que se'ns ha posat per davant. Jo quan els exigeixo el màxim i m'ho donen, els perdono el partit de l'altre dia. Clar que hem de fer-ho molt millor, però no ens toquem la panxa" ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.