Esports

A punt per al gran duel

Barça i Madrid s'encaminen cap a un altre clàssic decisiu al Bernabéu amb un calendari similar ·  Els blancs, que abans han de jugar amb el Sevilla i el derbi madrileny, semblen donar els 3 punts per guanyats

Una temporada després, curiositats de la vida, el clàssic del Santiago Bernabéu podria tornar a esdevenir clau per decantar el títol de lliga cap a Barcelona o Madrid. Des de l'entorn madridista, han fixat el 10 d'abril al calendari com la nit en què els de Pellegrini gairebé prendran el relleu al Barça com a campions. Ho tenen claríssim. Fa la sensació que des de Madrid no volen tenir en compte que per a aquest duel encara falten per disputar sis jornades i que un cop se celebri encara en faltaran set més per acabar el campionat, és a dir, 21 punts en joc, una barbaritat.

També tenen molt coll avall que sortiran vencedors del duel al Santiago Bernabéu apel·lant a la indiscutible millora en el seu joc aquesta temporada, però sense tenir gens en compte la, de moment, superioritat blaugrana en la classificació –les xifres no menteixen– i, sobretot en el seu futbol, que aquest any encara ha d'arribar al seu nivell màxim. De fet, la planificació física dels preparadors blaugrana preveu que l'equip arribi al seu punt més òptim ben aviat. Ja fa dies, i coincidint amb el petit sotrac del Barça pel que fa a joc i intensitat, a Madrid van desfermar l'eufòria, fet que va obligar Gerard Piqué a enviar-los un missatge amb què els recordava que la temporada passada també comptaven amb els tres punts del Bernabéu abans de jugar i que van acabar rebent sis gols.

Els blaugrana, per contra, no noten encara l'ansietat que provoca el duel. El veuen important, evidentment, però encara massa llunyà i amb reptes importants abans, per començar a obsessionar-s'hi. «El clàssic sempre és clau. Serà un partit importantíssim, però després en quedaran molts d'altres», va comentar Víctor Valdés. «Ja veurem, queda molta lliga», va respondre el capità Puyol quan li preguntaven sobre la transcendència del clàssic. Piqué, per contra, sí que considera que es pot tractar d'un duel força decisiu perquè està convençut que cap dels dos «perdrà gaires punts».

La intenció del Barça és arribar al feu madridista amb la major diferència de punts possible, però els jugadors són conscients que els que necessiten una ensopegada per garantir-se el títol són els blancs. Si en els propers sis partits els dos equips arriben amb la mateixa distància en la taula –2 punts– els de Guardiola en tindrien prou amb un empat per continuar liderant el campionat. I en cas de victòria, la distància s'eixamplaria fins als cinc punts, cosa que deixaria el títol gairebé sentenciat.

I fent una ullada al calendari del Barça i el Real Madrid s'observa com hi ha algunes pedres als camins de tots dos, tot i que surt més mal parat el conjunt de Pellegrini perquè té el duel contra el Sevilla i un derbi contra l'Atlético pel mig. L'avantatge, que tots dos són al seu camp. Mantenir la fiabilitat al Santiago Bernabéu serà tot un repte, però també s'hauran de tenir en compte les ganes que tindran els colchoneros de perjudicar el seu màxim rival i, de passada, posar fi a la funesta ratxa contra els madridistes. L'altre duel que tenen a casa és contra l'Sporting de Gijón. Lluny del seu estadi s'enfronten amb el Valladolid, el Getafe i el Racing, camps on en les últimes temporades han patit alguna que altra derrota.

Els duels més complicats que esperen el Barça són contra el València al Camp Nou i la visita a Mallorca, on els balears han construït una fortalesa a Son Moix aquesta temporada. A casa, també rebran l'Osasuna i l'Athletic de Bilbao, rivals que no solen aconseguir bons resultats a l'estadi, i viatjaran a Almeria, aquest dissabte, i a Saragossa.

Al marge del calendari, també s'hauria de tenir en compte el cop moral que podria suposar una hipotètica eliminació en la Champions dels dos conjunts, ja que la tornada dels vuitens i els quarts de final es jugaran abans que es disputi el clàssic. I ja sabem que, de tots dos, el que està més obsessionat amb la cita del maig al Bernabéu és el Madrid. De fet, ho està amb la de maig i la d'abril, ja que es juga l'èxit d'una inversió de 270 milions.


CALENDARI DEL MADRID
PARTITS ABANS DEL CLÀSSIC:
Madrid–Sevilla
( 6/ 3/ 2010)
Valladolid–Madrid
(13 o 14 / 3 / 2010)
Madrid–Sporting
( 20 o 21 / 3 / 2010)
Getafe–Madrid
(24 o 25 / 3 / 2010)
Madrid–Atlético
( 27 o 28 / 3 / 2010)
Racing–Madrid
( 3o 4 / 4 / 2010)

CALENDARI DEL BARÇA

PARTITS ABANS DEL CLÀSSIC:
Almeria–Barça
( 6/ 3/ 2010)
Barça–València
(13 o 14 / 3 / 2010)
Saragossa–Barça
( 20 o 21 / 3 / 2010)
Barça–Osasuna
(24 o 25 / 3 / 2010)
Mallorca–Barça
( 27 o 28 / 3 / 2010)
Barça–Athletic
( 3o 4 / 4 / 2010)


Tres clàssics en gairebé deu dies?
Si el Barça i el Madrid es classifiquen per als quarts de la Champions, el sorteig els podria enfrontar. Llavors es podria donar el cas que es viurien tres clàssics en deu dies, entre el 30 de març i el 10 d'abril. L'anada dels quarts és el 30-31 i la tornada, el 6-7. Serien deu dies no aptes per a gent amb problemes al cor.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.