Esports

El català Leandre Negre, nou president de l'Federació Internacional

Hoquei

El català Leandre Negre ha estat elegit nou president de la Federació Internacional d'Hoquei (FIH), després d'una accidentada votació celebrada a un hotel de Los Ángeles.

"És un gran moment per a mi", ha dit Negre just després del nomenament. "No puc expressar el que sento ara mateix, gràcies a tots per votar. Ho donaré tot per l'hoquei", ha afegit.

Negre i l'holandesa Els van Breda eren els únics candidats a la presidència en aquestes eleccions després de la renúncia de l'australià Peter Cohen.

Leandre Negre, que va ser president de la Federació Espanyola (1984-1992) i el novembre de 2007 va renovar per altres quatre anys el seu mandat al capdavant de la Federació Europea d'Hoquei, ha explicat que renúncia a aquest càrrec per poder assumir el de la Federació Internacional.

Encara emocionat per la designació, el català ha explicat que "quan es treballa molt, les coses arriben", i s'ha enorgullit que els espanyols aconsegueixin càrrecs a nivell internacional.

"Ara mateix me'n recordo de la meva família, del meu pare, que va morir jove i va estar prop de ser president d'aquesta federació", ha comentat Negre, qui ha volgut deixa clares les seves intencions.

"Des de l'FIH vull manar un missatge de transparència, de presa de decisions molt més oberta, des de l'executiu, no de forma tan presidencialista", ha dit en al·lusió a la labor de van Breda, que ostentava el càrrec des del Congrés de 2001 a Brussel·les, on va guanyar les eleccions al francès Alain Danet.

"A més tinc objectius molt clars per al desenvolupament i la competició, basats en les federacions continentals; vull obrir la Federació, que no sigui un gueto tancat", ha apuntat Negre.

Votació electrònica
Finalment, també s'ha referit al procés d'eleccions celebrat aquest migdia a Los Ángeles, que s'ha allargat més del compte ja que en la primera votació, realitzada de forma electrònica, ha faltat per registrar dos dels 89 vots requerits, que representaven als 89 països les delegacions dels quals es van donar cita en l'esdeveniment.

Després s'ha decidit realitzar una segona volta, aquesta vegada amb el nom del candidat preferit escrit en paper, però finalment les autoritats han decidit tornar a provar el mecanisme electrònic, que ha funcionat en el segon intent.

"Ha estat un escàndol, un desastre", ha indicat Negre. "S'ha donat una altra opció i podien haver canvis perquè sortís la presidenta actual, però afortunadament no ha estat així", ha afirmat.

Sobre això també s'ha manifestat Jorge Alcover, membre d'un comitè de l'FIH i del comitè executiu de la Federació Europea. "El procediment de votació ha estat inacceptable ja que ha posat en evidència limitacions que avui no són assumibles amb la tecnologia actual", ha dit Alcover.

"Que primer unes màquines no funcionin, que després es plantegi el vot per paper i que després, finalment, sí funcionin...", ha conclòs l'espanyol.

Els van Breda va ser la primera dona que va ocupar la presidència de l'FIH, en què va rellevar l'espanyol Juan Ángel Calzado, que va assumir el càrrec de 1996 a 2001 i no va concórrer a la reelecció després dels Jocs de Sidney 2000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.