Esports

Tribunals

Josep Maria Bartomeu anirà a judici pel fitxatge de Neymar

L'Audiència Nacional espanyola rebutja el recurs del president del FC Barcelona i confirma el processament

L'Audiència Nacional espanyola ha confirmat el processament del president del Barça, Josep Maria Bartomeu, pel fitxatge per part del club de Neymar da Silva des del Santos brasiler, per la qual cosa haurà de serà jutjat per un delicte de corrupció entre particulars.

La Sala Penal han rebutjat el recurs presentat de la defensa de Bartomeu contra la interlocutòria de processament de l'instructor del cas, el jutge José de la Mata. Els magistrats entenen sí que hi ha indicis que cometés aquest delicte perquè els acords el 2011 entre el Barça i Neymar per fitxar-lo des del Santos, i pels quals el brasiler va rebre 40 milions d'euros, van alterar “el lliure mercat de fitxatges de futbolistes, en impedir que el jugador entrés al mercat conforme a les regles de la lliure competència”.

L'Audiència sosté que la intervenció de Bartomeu –aleshores vicepresident del club– en l'operació “apareix de manera nítida”, ja que tenia “responsabilitats directives en l'àmbit esportiu” al mateix nivell que el llavors president, Sandro Rosell. La Sala considera que “tots dos” haurien participat en els contractes fraudulents del 2011 i sense informar-ne ni el Santos ni el fons d'inversió DIS, que és l'impulsor de la querella en considerar-se perjudicat per l'operació, ja que tenia el 40% dels drets federatius de Neymar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia