Esports

Rosell nega que cobrés comissions “ni legals ni il·legals”

Denuncia que se l’investiga des que va presidir el Barça

El tribunal referma la seva competència per jutjar la causa

Es preveu que el judici s’allargui fins a finals de març

L’expresident del Barça, Sandro Rosell, ha negat aquest dimarts, durant la seva declaració a l’Audiència Nacional, que cobrés comissions “ni legals ni il·legals” per haver fet d’intermediari entre la societat saudita Sports Events Company (ISE) i la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) per drets d’imatge i organització de partits. “L’únic que va haver-hi van ser retribucions a la meva empresa per part d’ISE”, en referència a la companyia Uptrend Development, que Rosell ha xifrat en 5,8 milions d’euros. Rosell ha denunciat que se l’investiga des que va presidir el Barça: “Fins l’any 2010 que vaig ser president de l’entitat mai a la vida havia entrat a un jutjat, havia tingut una inspecció d’Hisenda o una denúncia”.

En canvi, ha argumentat que des que va ser escollit president del Barça ha tingut “tres denúncies de la fiscalia a l’Audiència Nacional i mes de 50 inspeccions fiscals”. “Ha estat increïble”, ha dit Rosell, que ha dit que algú a Barcelona ja el va alertar que anirien “darrere seu” pel fet de presidir el club blaugrana.

Sandro Rosell s’ha negat a respondre les preguntes de la fiscalia.

El tribunal referma la seva competència

L’Audiència Nacional resoldrà si Rosell, en llibertat provisional sota fiança mentre duri el judici per delictes de blanqueig de capitals i organització criminal després de les declaracions dels acusats. La fiscalia li demana onze anys de presó i 59 milions d’euros de multa. La defensa de Rosell va demanar dilluns, a la sessió de qüestions prèvies, la llibertat de l’expresident del Barça mentre duri la causa a l’Audiència Nacional a canvi d’aportar com a fiança tot el seu patrimoni embargat, que puja a més de 30 milions d’euros. El tribunal presidit per Concepción Espejel no ho ha resolt ‘in voce’ com ha fet amb la resta de qüestions prèvies tot i que ha considerat que el dret de defensa de Rosell no està vulnerat per la presó preventiva. A més, l’AN ha refermat la seva competència per jutjar la causa.

Rosell porta en presó provisional 21 mesos, des del 25 de maig de 2017, és a dir, gairebé dos anys. Aquest dimarts, a la segona sessió del judici, ha començat la declaració dels acusats amb l’interrogatori de l’expresident del Barça per part del seu advocat, Pau Molins, ja que ha rebutjat respondre a la fiscalia. Les defenses també van demanar la llibertat provisional del soci de Rosell, l’advocat andorrà Joan Besolí, també en presó preventiva. A banda de Rosell i Besolí, es jutgen quatre persones més entre les quals la dona de l’expresident del Barça, Marta Pineda.

La defensa va dubtar dilluns de la imparcialitat dels magistrats del tribunal de l’Audiència Nacional, ja que han denegat en dues ocasions la llibertat de Rosell. El seu lletrat ha demanat fins a deu vegades que se’l deixi en llibertat. “Existeix la possibilitat que els magistrats comencin el judici contaminats cap a les tesis de l’acusació”, va defensar Molins. El tribunal ho ha negat i ha justificat que s’ha mantingut la presó provisional per “risc de fuga i proximitat al judici”.

A banda, el primer dia de la vista oral l’advocat del principal acusat va qüestionar la competència del tribunal per jutjar el cas, ja que dues de les tres operacions en què es basa l’escrit d’acusació del fiscal van tenir lloc fora d’Espanya, concretament al Brasil i Andorra. La magistrada ha defensat que és competència de la jurisdicció espanyola. Les defenses també van demanar la nul·litat de la causa per considerar-la “prospectiva” per partir d’una petició d’informació (comissió rogatòria) dels Estats Units.

La vista oral va començar dilluns i està previst que s’allargui fins a finals de març. El judici constarà de tres setmanes de sessions amb una setmana de descans entremig i si es compleix el calendari quedarà vist per sentència el 27 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia