Barça

Torna l'ànima

Puyol s'incorpora demà. El capità del Barça tornarà a la feina i confia rebre l'alta en breu

El 12 de maig passat Carles Puyol era operat de la lesió al cartílag del genoll dret. I demà, 65 dies després de ser intervingut quirúrgicament a l'hospital Quirón pel doctor Ramon Cugat, i també sota la supervisió mèdica del metge del primer equip, Ricard Pruna, el capità del FC Barcelona s'incorporarà a la feina. Ho farà encara sense haver rebut l'alta mèdica i just una setmana després que la resta de membres de la plantilla del primer equip, internacionals a banda, iniciessin la pretemporada a les ordres de Tito Vilanova i la resta del cos tècnic.

El capità, que fa 78 dies que no trepitja un terreny de joc –l'últim partit oficial que va jugar va ser el derbi contra l'Espanyol del dia 5 de maig–, va iniciar la fase de recuperació el dia 14 de maig, just dos dies després de ser operat. Puyol només va aguantar 24 hores a casa seva sense fer res i des de llavors ha estat gairebé tot l'estiu fent treball de rehabilitació amb el recuperador del primer equip Juanjo Brau, que ha estat la seva ombra durant aquests dos mesos. El de la Pobla de Segur, tot un exemple de professionalitat dins i fora del vestidor, només ha descansat per anar a veure la final de l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna entre la selecció espanyola i Itàlia, amb el seu company David Villa. La resta de dies, treball de recuperació i més treball. El capità gairebé no ha fet vacances aquest estiu –ja li va passar l'any passat i també el 2007 per culpa de dues lesions al genoll esquerre– i fins i tot els pocs dies que va estar a Eivissa s'hi va endur Juanjo Brau. Tot això, amb l'objectiu de fer net ben aviat d'una lesió inoportuna que el va privar de la possibilitat de jugar la final de la copa del Rei contra l'Athletic de Bilbao.

Treball a fons

Carles Puyol no ha perdut el temps en lamentacions estèrils i ha treballat molt per tornar a ser el central fiable i imprescindible de fa uns mesos. Als 34 anys, l'ànima del vestidor blaugrana vol ser una peça important en el nou projecte de Tito, com ho va ser ja el curs passat amb Guardiola, en què va jugar un total de 44 partits oficials amb el Barça, 26 dels quals en la lliga. Puyol, amb una mitjana de 28,8 partits disputats en la lliga d'ençà que fa més d'una dècada va fer el salt al primer equip, és ja el segon jugador amb més partits jugats amb la samarreta del Barça (559), només superat pel seu amic Xavi (628). I encara té corda.

Vol ser una peça cabdal en el projecte de Vilanova

Carles Puyol iniciarà enguany la catorzena temporada al primer equip del FC Barcelona. I ho farà amb les ganes i la dedicació de sempre i amb la voluntat de continuar sent una peça bàsica dins el vestidor blaugrana. En espera de la hipotètica arribada d'un central en aquest mercat d'estiu, el de la Pobla de Segur s'haurà de jugar un lloc a l'onze en l'eix de la defensa amb Gerard Piqué i l'argentí Javier Mascherano. El català ha fet una bona Eurocopa amb la selecció i l'argentí va ser clau la temporada passada com a central, però cap dels dos té el lloc assegurat tractant-se de Puyol. Per als escèptics que creuen que no serà el mateix després d'aquesta lesió al genoll dret, els 44 partits jugats la temporada passada en competició oficial després de la tendinopatia que va tenir al genoll esquerre la temporada 2010/2011 són la millor resposta.

D'altra banda, Carles Puyol no vol abandonar la selecció espanyol just ara que es troba només a un partit de convertir-se en centenari. Vol arribar als 100. Hauria estat bonic fer-ho participant en el passat europeu, però el destí no ho va permetre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.