des d'anglaterra

Sergi de juan

Un balanç positiu

Finalitzada l'estada a Anglaterra arriba l'hora de fer balanços. I el que segurament farà Pep Guardiola serà positiu. És cert que amb vista a la preparació del primer equip aquests entrenaments a Marlow no han estat del tot aprofitables perquè faltaven un munt de jugadors i alguns com ara Márquez, Maxwell i Henry no s'han pogut exercitar amb normalitat ni participar en cap dels dos partits amistosos, però tampoc es pot dir que la feina feta aquests dies no hagi servit de res. En primer lloc, la millor notícia d'aquesta estada ha estat la presència de Leo Messi. L'argentí ha demostrat una gran dosi de compromís amb l'equip i no s'ha volgut perdre aquestes primeres sessions perquè sap que són vitals perquè durant l'any no s'hagin de lamentar lesions musculars. Tenir el millor futbolista del món motivat i al màxim nivell és gairebé una garantia d'èxit. Aquests dies, a més, també han servit per comprovar que Guardiola continua treballant de la mateixa manera que la temporada passada. Amb el suport del seu ampli cos tècnic i ajudants, continua estant damunt dels jugadors, exigint-los intensitat, sacrifici i corregint-los constantment quan s'equivoquen, per exemple, en els exercicis d'estratègia o en els de pressió. L'altre aspecte positiu ha estat també el compromís dels 28 jugadors que han viatjat a terres angleses, on s'han entrenat amb moltes ganes i sempre amb la millor actitud. I deixant al marge els resultats dels dos partits, que no se n'ha perdut cap, queda la gran notícia de saber que el planter del Barça té un futur prometedor. Els onze jugadors de la casa han demostrat en els dos partits amistosos, sobretot contra el Tottenham, que es pot confiar en ells si al llarg de la temporada se'ls necessita. Segur que Guardiola fins i tot ha quedat sorprès amb el bon rendiment d'alguna d'aquestes joves promeses. S'ha pogut veure també el debut d'Henrique, el defensa fitxat la temporada passada. Les notes negatives, les lesions dels jugadors citats anteriorment i la d'Alexander Hleb, i no haver pogut gaudir ja a Anglaterra de Zlatan Ibrahimovic, el gran fitxatge d'aquest any.

Però això no s'atura aquí. Avui tornen a la feina els jugadors que van disputar la copa de les Confederacions i compromisos amb vista a la cita mundialista, i dimecres la plantilla torna a agafar un avió per marxar cap als Estats Units, on continuaran la preparació per a una temporada que es preveu molt llarga i dura, i en què segurament la lluita cos a cos amb el Real Madrid serà històrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.