Barça

La participació en les eleccions a la presidència del FC Barcelona se situa en el 40,72% a les 20 hores

Més de 44.646 persones s'han desplaçat al Camp Nou per escollir el nou president del club

Els quatre candidats han dipositat el seu vot abans a les 10.30 hores d'aquest dissabte

Les eleccions blaugrana col·lapsen el trànsit als voltants del camp

L'alta participació es manté en les eleccions a la presidència del Barça. A una hores per al final de la jornada electoral, ja han votat 44.646 socis del FC Barcelona. Per tant, fins a les 20 hores, han escollit nou president per a club el 40,72% dels culers convocats a les urnes. Unes dades de participació que superen a les de les eleccions del 2010.

Fins a les 18 hores, havien votat un total del 36.907 socis, un 33,66% dels cens. Dos hores abans, després de set hores de jornada electoral, havien votat un total de 31.904 persones, xifra que suposava una participació del 29,1% dels socis fins a les 16 hores.

De fet, fins a la 13 hores, el ritme de votacions havia estat molt superior a la de les eleccions del 2010 i del 2003. A aquesta hora ja havien votat 22.166 persones, un 20,22% dels socis (12.900 el 2010). A les 12h, 16.185 persones, un 14,76% dels socis (un 3,8% més que en el 2010). A les 11h, 9.711 persones, el 8,86% dels socis, tres punts i mig per sobre de la participació de 2010.

Abans de les 10.30h del matí han votat els quatre candidats a la presidència del Barça. El primer en fer-ho ha estat Josep Maria Bartomeu, seguit per Joan Laporta, Toni Freixa i Agustí Benedito.

Bartmomeu ha exercit el vot acompanyat de la seva família i envoltat de gran expectació, encara que en acabar l'acte ha assegurat que no se sent ni favorit ni guanyador. “La meva gran basa és el projecte des de fa cinc anys i no el triplet que hem aconseguit. Hem estem molt tranquils tot la campanya i he rebut molta mostres d'afecte”, ha assenyalat un Bartomeu entusiasmat per l'allau de barcelonistes que s'ha acostat a primera hora a votar: “Els voltants de l'estadi estan col·lapsats”.

Laporta se sent guanyador

El candidat a la presidència del FC Barcelona Joan Laporta s'ha mostrat optimista respecte a les seves opcions de guanyar avui les eleccions i tornar a dirigir l'entitat blaugrana.

“Les sensacions són molt bones. Si tots nostres votants es mobilitzen, estic convençut que guanyarem”, ha manifestat Laporta després de dipositar el vot a la mesa 66, acompanyat de Rafael Yuste, la seva mà dreta en aquesta campanya.

L'expresident del Barça s'ha donat un petit bany de masses als voltants del Camp Nou, on un grapat d'aficionats l'han rebut a crits de “Laporta president, Catalunya independent”.

“Hi ha molts barcelonistes que recorden que vam fer el millor Barça de les història, que els estem gaudint encara i que saben que encara el podem gaudir per molts anys. S'agraeix que la gent recordi el que has fet i es mobilitzi per donar-te el seu suport”, ha comentat.

Trànsit col·lapsat als voltants del Camp Nou

Les eleccions a la presidència del FC Barcelonahan col·lapsat el trànsit durant el matí als voltants del Camp Nou, fins al punt que alguns socis han fet mitjana volta sense arribar a votar. I és que l'afluència en massa de socis ha col·lapsat els voltants del Camp Nou, amb una circulació viària molt lenta als punts d'accés, cosa que ha provocat queixes d'alguns dels conductors que es dirigien a l'estadi barcelonista, que han optat per fer mitjana volta i tornar a casa seva sense votar.

L'Ajuntament de Barcelona, que ha muntat un dispositiu especial de trànsit amb motiu de les eleccions, ha acordat tancar la sortida de la Ronda del Mig a Travessera de les Corts, al costat de l'estadi blaugrana, per intentar que hi hagi més fluïdesa en la circulació, segons fonts municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia