Barça

Apel·lació confirma els quatre partits de suspensió a Piqué

La resolució afirma que el recurs del FC Barcelona “no té cap consistència”

El Barça encara pot recórrer la sanció davant el Tribunal Administratiu de l'Esport

El Comitè d'Apel·lació de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha rebutjat les al·legacions del FC Barcelona i ha confirmat els quatre partits de suspensió imposats al defensa Gerard Piqué després de ser expulsat en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya contra l'Athletic Club.

El Jutge de Competició va imposar el passat dia 19 l'esmentada sanció al jugador blaugrana per la targeta vermella que va veure a la segona part del partit. L'àrbitre Carlos Velasco Carballo va reflectir en la seva acta que Piqué va ser expulsat amb vermella directa en el minut 55 de partit “per cridar a un àrbitre assistent «Em cago en la teva puta mare»”, després d'haver-li recriminat que no assenyalés un fora de joc del jugador de l'Athletic Aritz Aduriz.

Gerard Piqué va demanar disculpes per l'expulsió des del seu perfil de Twitter i va reconèixer que l'actitud amb la qual va protestar a l'assistent “no va ser la correcta”. Això sí, va negar haver utilitzat “cap tipus d'insult cap a la seva persona”.

En la decisió, Apel·lació indica que l'al·legat del Barcelona “no té cap consistència. En primer terme, perquè aporta unes imatges incompletes en les que fàcilment s'aprecia falta de continuïtat entre elles. I en segon terme, perquè és manifest que qui, sense cap mena de dubte, escolta l'improperi és l'àrbitre assistent, la qual cosa no discuteix ni tan sols el recurrent”.

El Comitè subratlla que, segons el reglament, l'acta “es nodreix no només per l'apreciació directa de l'àrbitre principal”, sinó que recull qualsevol incident que hagi estat observats per altres membres de l'equip arbitral i que aquests comuniquin directament a l'àrbitre principal.

“En conseqüència, tant és, a efectes del valor probatori de l'acta, que els fets consignats ho siguin per apreciació directa de l'àrbitre principal, com per referir-li-ho un àrbitre assistent”, afegeix. “Resultaria ridícul i absurd negar, en un examen lògic d'allò succeït, que l'assistent va comunicar a l'acte al [àrbitre] principal el greu incident ocorregut, el que va desencadenar l'expulsió immediata del jugador”, conclou.

L'escrit també comenta que el Barcelona “critica el que denomina «habilitats interpretatives» del Jutge de Competició, que es va limitar a ressenyar «una actitud vehement i irrespectuosa» del jugador sancionat, fàcilment constatable a les mateixes imatges incompletes que el recurrent ha aportat. I finalment es refugia el recurrent en que la frase injuriosa era un simple exabrupte, sense destinatari concret”.

“No s'infereix així de les esmentades imatges i, de tota manera, l'al·legat no destrueix la superior força probatòria de l'acta, mentre no sigui destruïda per una prova eficaç (art.27.1 CD9, no sent suficient per a això una simple explicació enginyosa, que no té influència en la realitat, com pretén el recurrent”, considera.

Per tant, afirma que “la resolució recorreguda va definir perfectament el que va passar, imposant a més la sanció en el seu mínim absolut, com ve sent criteri constant dels òrgans sancionadors, com es pot veure en diverses resolucions, com per exemple d'aquest Comitè d'Apel·lació, les dictades en els expedients núm. 15-2012/13 i 302-2013/14”.

El Barcelona pot recórrer la decisió d'Apel·lació davant el Tribunal Administratiu de l'Esport en el termini de quinze dies hàbils.

Piqué ja es va perdre el primer partit de Lliga contra l'Athletic i no podrà jugar els següents contra Màlaga, Atletico de Madrid i Llevant.

Apel·lació també va desestimar el recurs del Vila-real contra la sanció de dos partits imposada a Bruno Soriano i el del Granada contra la suspensió d'un partit a Salva Ruiz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia