Futbol català

El gol com a trampolí

No en queda cap. El Girona no ha pogut retenir cap dels quatre últims golejadors que han explotat a Montilivi, tot i que Benja i Acuña marxaran sense que el club vegi ni un cèntim

11

gols


17

gols


2012/2013

Lliure


2012/2013

Lliure


18

gols


2011/2012

700.000


18

gols


2011/2012

100.000


Javi Acuña i Benja Martínez no seran la temporada vinent al Girona. Els davanters han sumat entre tots dos 28 dels 78 gols que ha marcat l'equip (disset el paraguaià i onze el barceloní), però tots dos marxaran de Montilivi coincidint amb la seva eclosió. I el Girona no veurà ni un euro, a diferència dels anteriors pitxitxis de l'equip, que sí que van representar (molt més Despotovic que no pas Coro) una injecció econòmica per al club.

Són dos casos diferents, malgrat que tant l'un com l'altre se n'aniran a jugar lluny de Montilivi el curs vinent. Pel que fa a Benja, el Girona no va tenir ni la delicadesa d'oferir-li la renovació quan es va trencar els lligaments encreuats. Benja era el màxim artiller de l'equip, amb onze gols, i en aquella fase del campionat Rubi el solia utilitzar força més que no pas Acuña, que va començar a tenir el rol d'indiscutible només a partir de la lesió del barceloní. El futur de Benja estava condicionat a l'ascens del Girona a primera divisió, ja que tenia una clàusula de renovació automàtica. Més enllà d'això, el club no li va posar mai una oferta damunt la taula per al curs 2012/2013 –un dia li va fer saber que havien de parlar– i el Còrdova s'ha acabat avançant, malgrat que el jugador encara ha d'estar uns mesos aturat i no podrà començar la temporada.

Acuña s'ha acabat convertint en un ídol a Montilivi, pels seus gols, molts d'inversemblants i jugant-se el físic. En el tram decisiu, però, ha estat criticat obertament pel tècnic, descontent amb l'actitud del paraguaià. Acuña va arribar a l'agost amb la carta de llibertat del Madrid, però només va voler firmar per un any. El seu futur sembla lligat a la família Pozzo i el podria dur a l'Udinese o al Watford, tot i que hi ha més clubs que s'han interessat per ell.

El gol perdut

No és la primera vegada que el Girona acaba sent el trampolí per a un jugador. El primer gran golejador que va tenir l'equip a segona A va ser el serbi Ranko Despotovic, que va marcar divuit gols el curs 2010/2011. I el seu destí a l'estiu va ser el futbol japonès, però va representar per al Girona cobrar el traspàs més car de la seva història (700.000 euros).

Ja sense el serbi, la troballa l'any següent a Montilivi va ser Coro. El banyolí també es va destapar i va arribar a la mateixa suma que Despotovic el curs anterior. Els seus divuit gols van despertar l'interès de l'Elx, que va haver de passar per caixa, tot i que la clàusula no era gens abusiva i el Girona només en va poder fer 100.000 euros. El club de Montilivi estarà obligat el curs vinent a retrobar el gol perdut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.