Futbol català

Esport

El futbol femení arriba al FC Tarraco

El FC Tarraco creix

Amb un pressupost més que humil i un caràcter assembleari que sosté els ciments ideològics del club, “il·lusió” és la paraula que millor defineix el Futbol Club Tarraco.

En el seu tercer any de vida, el club d'accionariat popular engega un projecte de futbol 7 femení, que cercava materialitzar des de la fundació de l'entitat.

El futbol femení localés un fenomen molt lligat als barris de Ponent i a Sant Pere i Sant Pau

Quan van començar, eren molt pocs. Tenien un projecte en ment fruit del descontent amb el futbol modern, i la voluntat de fer un futbol allunyat del poder dels lobbies empresarials. Volien fundar un club on l'important fossin les persones, i en que la presa de decisions es dugués a terme de forma democràtica i igualitària. I així, el 23 de novembre de 2012, va néixer el Futbol Club Tarraco, el primer Club d'Accionariat Popular de la ciutat i de Catalunya

Tres anys després, l'entitat ha donat forma a un projecte que, des de la seva fundació, ha volgut materialitzar: la creació d'un equip femení de futbol 7. La formació competirà paral·lelament amb l'equip masculí amateur del Tarraco, que actualment milita a la Quarta divisió Catalana.

El coordinador del femení, Alejandro Encuentra, assegura que “enguany hem vist que era una bona oportunitat, i ens hem llençat a buscar un camp i jugadores”. Segons Encuentra, “volem que el club creixi, i quina millor forma de fer-ho que amb un equip femení”.

L'equip amateur masculí del Tarraco juga els seus partits a l'estadi municipal de Torreforta. En el cas del femení, encara s'estant cercant opcions per saber on podran disputar els enfrontaments, però tots sembla indicar que ho faran a l'estadi municipal de Campclar.

L'estat local del futbol femení

Una de les jugadores del nou equp, Laia Garcia,explica que va conèixer la iniciativa del FC Tarraco a través de les xarxes socials (un dels canals de distribució més importants per un club de les seves característiques). Jugadora de futbol amb experiència, comenta que ha jugat en equips com el Sant Pere i Sant Pau, amb recorregut dins el futbol femení..

En referència a l'estat de la pràctica d'aquesta modalitat esportiva a Tarragona, Garcia riu irònicament i diu “jo crec que està bastant malament”. Per la jugadora, el futbol femení no té gaire suport institucional.

Encuentra assegura que el futbol femení a Tarragona “és un fenomen que té força presència als barris de ponent i a Sant Pere i Sant Pau”.

El monitor del Tarraco femení serà Rubén Boada, antic jugador de l'amateur masculí. “La temporada comença aquest octubre”, explica el míster, que admet que “malgrat tot, ens falten noies, i n'estem buscant amb urgència”.

Alejandro Encuentra creu que el primer any és de prova, “per veure com funciona l'equip”. El coordinador diu que algunes noies es posen en contacte amb el club a través de la pàgina de Facebook de l'equip, i que, a partir d'allí, queden i els hi expliquen el projecte, sense compromís, i sense proves físiques pel mig. No és el procés de selecció més sofisticat i exigent del món, d'això no hi ha cap mena de dubte: però que els hi treguin la il·lusió, si poden.

El futur del FC Tarraco

Aquesta serà la tercera temporada de vida del FC Tarraco. La primera temporada, l'equip masculí va acabar últim a la lliga. L'any passat, antepenúltim. I amb tot, jugadors, cos tècnic i aficionats segueixen endavant, amb la ferma voluntat de seguir creixent des de la humilitat.

David Aparicio, secretari general del FC Tarraco, assegura que la creació del femení “ha estat el primer pas”, i que posteriorment arribaran d'altres, com per exemple “la creació d'un equip juvenil en dos o tres anys”. Aquest juvenil, segons Aparicio tindrà com a objectiu “nodrir el primer equip masculí”.

Aparicio assegura que, a una categoria com Quarta Catalana, “és molt difícil trobar gent jove jugant”. En paraules del secretari general, “hi ha un problema de regeneració dins les plantilles”.

En aquest sentit, “la Federació Catalana de Futbol està incentivant poc a poc el fitxatge de jugadors sub23 a través de petites ajudes econòmiques”.

I és que des de la fundació del Tarraco, la idea de veure infants i joves creixent amb l'elàstica i l'escut del club, defensant el futbol de base, emociona tots els accionistes.

Què és un CAP?
Un Club d'Accionariat Popular és un model de club caracteritzat per un tarannà democràtic a ultrança on tots els socis participen directament de les decisions de l'entitat. Cada soci és una acció, i cada acconista té el mateix poder de decisió que qualsevol altre. El primer club nascut amb aquesta filosofia va ser l'anglès FC United of Manchester. Ells van ser els pioners d'un moviment que poc a poc es va estenent per tot el món, sent el FC Tarraco el primer club d'aquestes característiques a Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia