BÀSQUET / LLIGA CATALANA FEMENINA

El campió i el debutant

L'Olesa i l'Argon juguen aquest migdia (a 2/4 d'1 pel 33) la final de la XXI Lliga Catalana

Les gironines van vèncer en la millor semifinal al Cadí, amb 30 punts d'Astou

Andreu Bou
ENTRENADOR DEL CADÍ LA SEU
«Tot i el resultat hem treballat bé i al final la seva millor condició física ha resultat clau. La nostra setmana ha estat amb molta càrrega de treball i l'objectiu és estar bé dissabte, en la primera jornada de lliga. Anem per bon camí, però hem de corregir errors bàsics»
Anna Caula
ENTRENADORA DE L'ARGON
«Ha estat un pas més en la pretemporada en un partit entre dues plantilles completes, fet que s'ha de destacar. Ho hem fet bé, però tenim encara feina per fer i aspectes a consolidar»
«La final és un partit més en aquest treball de posada al punt, però al club i a tota la plantilla ens fa molta il·lusió poder guanyar la nostra primera Lliga 1»

L'Olesa Espanyol, actual campió de la competició, i l'Argon Uni Girona, debutant enguany en la màxima categoria del bàsquet estatal, lluitaran aquest migdia pel títol de la vint-i-unena edició de la Lliga Catalana després de superar, respectivament, el Sant Adrià i el Cadí.

Que un és el campió i l'altre el debutant és irrefutable, però, vist el que es va veure ahir, que això signifiqui que les defensores del títol siguin les favorites no és tan clar. Més aviat al contrari. En la millor semifinal del dia, l'Argon va desfer-se d'un Cadí que, tot i anar sempre a remolc, no es va rendir mai i només va cedir en els darrers quatre minuts d'un matx de qualitat molt correcta per les altures de temporada en què es troben els equips, amb grans individualitats –Astou i Reis– i moments de bon bàsquet. La pugna anotadora entre l'alera pivot senegalesa de l'Argon i la pivot brasilera del Cadí va quedar liquidada a 3:50 de la fi, quan Astou va enllaçar quatre atacs seguits anotant, amb un triple (61-71) i tres bàsquets de dos (63-77). No és la més alta ni la que té millors moviments, però difícilment perd de vista on hi ha la seva superioritat, espais que se solen generar gràcies al bon treball previ de les companyes. Tant Freixenet com Maslowski –sempre amb la connivència de Mondelo– avui tenen feina.

Primeres espases.

Que Reis i Astou serien la solució perenne en l'atac de tots dos equips va quedar palès ja d'entrada. Reis fent el que volia en l'1x1 amb Stampalija –de fet, va fer el que li va donar la gana fos quina fos la defensora que tingués–, i Astou corrent bé el camp i aprofitant l'espai que li generava Stampalija en l'atac estàtic per atacar de cara al cèrcol. Defensivament, l'Argon estava bé en l'aspecte col·lectiu, però individualment patia amb Reis i Castillo, mentre que el Cadí es veia valent en la pressió a tot el camp en els serveis de fons, amb un bon treball de Navarro en la primera línia de pressió. D'aquí en treia recuperacions directes o precipitació en les gironines, fet que minimitzava la –ahir– gran xacra urgellenca: la impossibilitat de tancar el rebot defensiu. Entre això i allò, i un triple des de mig camp de Pérez al límit del temps, es va arribar al descans (32-38).

Tornant, el segon rebot continuava sent gironí i, a més, les de Caula treien profit del joc sense pilota i de les portes enrere per anotar. Un aspecte, l'ofensiu, que al Cadí li costava més, i s'havia de refiar de la qualitat individual, de Reis tot el partit –12/14 tirs de dos– o, per exemple, de Pérez en l'inici del darrer quart, amb tres triples seguits (57-61). Fins que Astou, sense símptomes de fatiga, va entendre que havia arribat l'hora de tancar la funció.

CADÍ LA SEU D'URGELL
70
ARGON UNI GIRONA
81
CADÍ LA SEU D'URGELL:
Pérez (14), Donaire (6), Castillo (8), Reis (27) i Covignton (2) –cinc inicial–; Gómez (2), Navarro (10), Moreno, Papamichail i Gardin (1). 21/32 de dos, 6/10 triples (Pérez 4 i Donaire 2), 10/15 tirs lliures i 20 faltes.
ARGON UNI GIRONA:
Antoja (9), Carbó (10), Bogicevic (4), Astou (30) i Stampalija (8) –cinc inicial–; Camps (4), Sinyol (2), Brown (6), Bahí (2), Sissoko (6) i Sánchez. 27/37 de dos, 4/9 triples (Antoja, Carbó, Astou i Brown), 15/18 tirs lliures i 14 faltes.
PARCIALS:
20-21, 12-17 (32-38); 14-16 (46-54) i 24-27 (70-81).
ÀRBITRES:
Soto i Aliga.

L'Olesa Espanyol no dóna possibilitats al Sant Adrià i defensarà el títol

L'Olesa, amfitrió d'aquesta final a quatre, va enllestir la segona semifinal en poc més de vint minuts, iniciant el partit amb un bon treball defensiu que ja va marcar les primeres distàncies. Les olesanes, aprofitant la seva superioritat física en els aparellaments, van continuar davant en el marcador en el segon període combinant, també, defenses individuals i zonals, mentre que les jugadores del Sant Adrià amb prou feines podien mantenir el dèficit. Al descans, victòria parcial de l'Olesa Espanyol amb Jael Freixenet i Michelle Maslowski com a màximes anotadores del partit, fins aleshores amb 12 punts cadascuna. Sense donar possibilitat al quatre vegades campió de Lliga Catalana 2, l'equip de Lucas Mondelo va sortir després de la represa disposat a acabar la feina i en un tres i no res les diferències van establir-se en els vint punts després que el Femení anotés només tres punts en els primers cinc minuts del tercer parcial. S'ha de destacar el partit completíssim de la base local Thorburn, amb 7 punts, 14 rebots i 9 assistències en 33 minuts de joc.

OLESA ESPANYOL

82

FEMENÍ SANT ADRIÀ

62

OLESA ESPANYOL:

Thorburn (7), Morales (2), Kresovic (16), Freixenet (20) i Maslowski (18) –cinc inicial–; Savelieva, Denti (4), Boada (12), Vila, Jovanovic (2), Gardner i Amer (1).

21/52 de dos, 11/18 triples (Maslowski i Boada 3, Kresovic i Freixenet 2 i Thorburn), 7/13 tirs lliures, 51 rebots (Thorburn, 14), 17 assistències (Thorburn, 9) i 98 de valoració (Thorburn, 23)

FEMENÍ SANT ADRIÀ:

B. García (10), C. García (13), Thomas (10), Valiente (6) i Solozábal (1) –cinc inicial–; Plans (9), Garmendia, Ballaré (3), Ruano (6), Cantero (4) i Pedrals.

21/55 de dos, 3/12 triples (Plans, Ballaré i García B.), 11/19 tirs lliures, 25 rebots (Cantero, 5), 2 assistències i 32 de valoració (Thomas, 11)

PARCIALS:

15-7, 19-17 (34-24); 22-14 (55-38) i 26-24 (82-62).

ÀRBITRES:

Latorre i Ming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.