BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

D'entrada, un bon àpat

L'Olesa Espanyol i el Cadí enceten el curs enfrontant-se

L'Argon, per la seva part, ho fa a la pista d'un gall, el Perfumerías

Lucas Mondelo
ENTRENADOR DE L'OLESA
«La lliga catalana no és una referència per analitzar el partit. Gardin ja fa una setmana que treballa amb elles i està assentada en la dinàmica»
«El Cadí té, dins de les seves possibilitats, una gran plantilla, compensada i amb equilibri. Tenim l'avantatge de jugar davant del nostre públic, però també tenim alguna jugadora tocada»
Andreu Bou
ENTRENADOR DEL CADÍ
«El repte que ens marquem és començar el màxim de bé possible, i això implica guanyar a Olesa. És el nostre objectiu, i un triomf en aquesta pista és mentalment un triomf que sempre val per dos»
«Per fi hem pogut treballar una setmana amb tot l'equip. Espero que es noti»

Això comença i comença bé, amb el primer duel entre equips catalans, el derbi del bàsquet català femení de les dues últimes temporades. Olesa Espanyol i Cadí la Seu tancaran aquest vespre la primera jornada de la nova temporada i, pel que es va poder començar a veure en la lliga catalana de fa set dies, l'enfrontament promet. Tots dos tècnics podran disposar de totes les seves jugadores, si bé en l'equip local n'hi ha alguna amb molèsties i que no ha pogut treballar amb normalitat durant la setmana.

Començar de zero.

És el pa de cada dia quan les dificultats econòmiques entren per la finestra de casa. Un club i l'altre han hagut de fer nombrosos fitxatges i, per tant, no es pot esperar de cap dels equips que al mes d'octubre ofereixi la seva millor versió. Tot i amb això, tots dos tècnics tenen prou jugadores per fer un bon bàsquet. El joc exterior de l'Olesa serà, de nou, des d'on partirà la força del grup que dirigeix Mondelo, un joc de petites combinat amb un ús estudiat de les pivots. Al davant, un equip alt, físicament poderós i que amb Castillo i Donaire pot donar bona rèplica tant a Kresovic com a Morales. En teoria, l'equip local té avantatge en la seva direcció amb Thorburn i Boada, mentre que Bou parteix per davant quan es gira la mirada cap al joc interior, ja amb Covington plenament recuperada i amb Gardin integrada i jugant molts minuts de tres.

Immersos en la mateixa lliga, lluny de la fastuositat dels tres equips d'Eurolliga però, també, molt per sobre del Canoe –l'equip que més pinta fa de Lliga 2 –, uns i altres voldran començar la temporada de la millor manera possible.

Debut a la catedral.

L'altre català de la categoria, l'Argon Uni Girona, s'estrena en la màxima visitant, dues hores abans, la pista del Perfumerías, la catedral del bàsquet femení estatal i, possiblement, on hi ha la millor afició del continent. Ho fa sense Kiesha Brown, que estarà com a mínim quatre setmanes de baixa per un problema muscular, però amb Kaayla Chones, pivot nord-americana que substitueix DJ Sissoko.

LA 1A JORNADA

Canoe - Sóller
17.30
Perfumerías - Argon
18.00
Ros Casares - Hondarribia
18.30
Estudiantes - Mann Filter
19.00
Eivissa - Celta
19.00
Gran Canària - Rivas
19.00
Olesa Espanyol - Cadí
20.00


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.