Motor

Marc Coma es retira de la competició i fitxa com a director esportiu del Dakar

El pilot català baixa de la moto amb un palmarès de cinc títols en el ral·li per etapes més dur del món i sis del Mundial

El pilot de motos Marc Coma, cinc vegades campió del ral·li Dakar i sis del Campionat del Món de Rallies-Cros-Country, ha anunciat aquest dijous la seva retirada de la competició als 38 anys. Coma, però, seguirà lligat al món del motor com a nou director esportiu del Dakar.

“No ha estat una decisió fàcil per a mi, però crec que era el moment de donar aquest pas i quan em va arribar l'oferta dels organitzadors [del Dakar] vaig decidir acceptar-la”, ha explicat a Efe.

Així, a partir de l'any vinent s'ocuparà de la direcció esportiva de la prova per etapes més dura del món i serà el número dos de l'organització per sota del seu director, el francès Etienne Lavigne. Coma rellevarà David Castera, que exercit com a director esportiu en les deu últimes edicions i ara ha signat amb Peugeot com a copilot de Cyril Despres.

Lavigne ha assenyalat que “la prioritat per al càrrec era Coma” perquè “té l'experiència necessària i la frescor que demana el ral·li”.

Nascut a Avià el 1976, Coma va debutar en el Dakar l'any 2002 i des d'aleshores hi ha participat 12 vegades entre les edicions d'Àfrica i Sud-amèrica. En aquest període ha assolit cinc victòries (2006, 2009, 2011, 2014 i 2015), set podis, 25 triomfs d'etapa, 81.639 quilòmetres recorreguts i més de 497 hores a sobre de la motocicleta.

A més, Coma encara és el vigent líder del Mundial 2015, però el ral·li de Sardenya del mes de juny passat va ser la seva última cursa, segons ha explicat el seu departament de premsa.

Així, abandona el Mundial de Ral·lis Cross-Country després de sumar sis títols (2005, 2006, 2007, 2010, 2012 i 2014), 31 victòries i 43 podis en les 49 curses disputades des del 2003. De fet, des del 2009 i fins aquest mateix any ha encadenat 27 podis consecutius. En total, el d'Avià ha sumat 967 hores a sobre de la moto i ha recorregut 124.459 quilòmetres en el Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia