Esports

Alpinisme

Ferran Latorre corona l’Everest i culmina els catorze ’vuitmil’

L’alpinista osonenc aconsegueix la fita de pujar la muntanya més alta del món sense oxigen al setè intent

L’alpinista Ferran Latorre ha coronat l’Everest aquesta dissabte i s’ha convertit així en el primer català que completa la pujada de les catorze muntanyes més altes del món.

La gesta l’ha aconseguida a un quart de cinc de la matinada (hora catalana) i ell mateix ha confirmat la notícia en baixar al camp 4 (7.900 metres) . Aquest era el setè intent de Latorre per coronar la muntanya més alta del món.

L’alpinista, de 46 anys, ha fet el cim dels 8.848 metres en condicions molt difícils, amb un vent molt fort i sense oxigen artificial. L’últim atac l’ha iniciat cap a les sis de la tarda de divendres (hora catalana) i el seu equip ha informat del descens al camp 4 a les nou del matí d’aquest dissabte.

Latorre triat la ruta que van seguir els primers escaladors que van posar els peus al cim de l’Everest, Tenzing Norgay i Sir Edmund Hillary, el 29 de maig de 1953. A més, va ser la via utilitzada per Reinhold Messner i Peter Habeler, per completar la primera ascensió sense oxigen artificial al sostre del món, el 1978.

L’alpinista osonenc culmina així el seu projecte Cat14x8000. Latorre nascut a Barcelona s’ha convertit en una de les 16 persones del món en fer els cims més alts del planeta sense oxigen artificial. El projecte va arrencar amb l’ascens a l’Annapurna (8.091 m, el 1999) i els seus últims cims els va fer l’any passat, quan va conquerir el Makalu (8.481) i el Nanga Parbat (8.126).

“La destinació ha volgut que s’unissin dos fets importants per a mi, escalar l’Everest, el meu somni, i que sigui l’última muntanya dels 14 vuitmils, tancant així un projecte esportiu i, més enllà, sobretot un projecte de vida”, ha destacat després de la fita.

“Considero que no només ha estat difícil, sinó que ha estat un miracle”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia