GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Milà obre un nou cicle

Saba nova per a la cita continental, el punt de partida cap als Jocs de Londres 2012

Javi Gómez i els debutants Rubén López i Anna Serra, els catalans seleccionats

L'europeu de Milà obre demà un nou cicle olímpic per a la gimnàstica artística amb la participació de tres joves catalans: Javier Gómez (CG Mataró), Rubén López (Bun-Kay Ripollet) i Anna Serra (CG Osona). Encara amb la ressaca dels Jocs de Pequín i tractant-se d'un campionat continental, els seleccionadors estatals ja comencen a pensar en la transició fins a Londres 2012 i tant Álvaro Montesinos (homes) com Jesús Carballo (dones) han format un grup rejovenit, tot i que a la capital de la Llombardia només es disputa la competició individual.

Per a Javi Gómez Fuertes, amb 23 anys el més experimentat de tots tres, serà la tercera presència en un campionat continental, mentre que Rubén López i Anna Serra debutaran en el combinat absolut. El gimnasta mataroní és qui té més possibilitats de fer un bon paper. «Encara no sé si farà els sis aparells. Si competeix en el concurs general pot acabar entre els 24 millors, i si no els aparells amb què té més possibilitats d'entrar en la final –els vuit primers– és en terra i en paral·leles», apunta Miguel Ángel Rubio, el seu tècnic al CAR de Sant Cugat. L'última actuació del gimnasta mataroní va ser en la copa d'Espanya, fa deu dies a Madrid, on va destacar el seu segon lloc en el terra i el tercer en les anelles. Els objectius de López, de 19 anys, són òbviament menys pretensiosos, ja que es tracta de foguejar-se internacionalment en categoria absoluta. El de Ripollet ja va competir en l'europeu de Lausana-2008, quan encara militava en la categoria júnior. El jove gimnasta català, que també havia estat a les ordres de Rubio al CAR de Sant Cugat, s'entrena per qüestions acadèmiques a la Blume de Madrid des del mes de setembre, sota el control de Fernando Siscar. Els seus millors aparells són la barra, les anelles i el terra.

La condició de debutant en una competició internacional de màxim nivell també deslliura de responsabilitats Anna Serra, de 16 anys. L'osonenca es va traslladar durant un parell de mesos a la Blume de Madrid, però no s'hi va acabar d'adaptar i ha pogut acordar amb la federació continuar la preparació a Vic, sota la tutela de Mireia Pont, i desplaçar-se una o dues setmanes al mes a la capital estatal. Tot i la seva bona actuació en el campionat de seleccions autonòmiques, Mélodie Pulgarín continua sense comptar per a Carballo. La gimnasta de Martorell, becada per la universitat de Denver, ha hagut d'ajornar un curs el seu trasllat als EUA per qüestions burocràtiques. D'altra banda, Cristiana Mironescu (CG Mataró), una de les gimnastes catalanes amb més futur, continua pendent d'obtenir la nacionalitat espanyola.

Gervi Deferr, estudiant a Madrid

Tot i que encara no té la intenció d'abandonar la competició, Gervi Deferr va preparant el futur per al dia que hagi de deixar la pràctica activa. «Ara mateix resideix a la Blume de Madrid i està fent el curs de tècnic d'esports per poder fer classes de gimnàstica», va explicar ahir el seu entrenador Alfred Hueto. Deferr difícilment estarà a punt per als Jocs de la Mediterrània, que es disputen entre final de maig i principi de juny a Pescara, però no es descarta que pugui preparar el retorn al tapís per al mundial de Londres, el mes d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.