Senderisme a Poblet

La Trekorientació a la ruta del Cister es convoca només a Poblet. La prova de senderisme es farà aquest diumenge i ja s'han tancat les inscripcions, que s'han limitat a 700 participants

Les inscripcions per participar en la renovada prova de la Trekorientació a la ruta del Cister ja estan tancades. L'empresa organitzadora, Drac Actiu, ha posat el límit en els 700 participants per poder mantenir la qualitat de la competició, que enguany a causa de la disminució de les empreses patrocinadores s'ha vist obligada a retallar el nombre de circuits. Si normalment es feien rutes a cadascun dels tres monestirs de la ruta del Cister, enguany la prova només es farà a l'entorn del monestir de Poblet. La idea és mantenir una rotació en les proves amb previsió que amb vista als propers anys es pugui tornar a recuperar el format habitual. Tot i que el recorregut es mantindrà en secret fins a l'últim moment ja està tot a punt perquè diumenge els participants a la prova aconsegueixin els seus objectius: recollir totes les balises o fites sobre el terreny amb l'ajuda d'un mapa. Els que ho facin en la categoria verda –de 4km– i la blava –14km– es concentraran al monestir de Poblet i faran un recorregut circular. Els de la categoria vermella hauran de completar un circuit de 26 km, que tindrà sortida al centre de l'Espluga de Francolí. I aquest any, Drac Actiu ha volgut mantenir el quart circuit que ja es va introduir l'any passat, el groc, en què els senderistes hauran de caminar al llarg de 18 km des de Castellfollit al monestir. Els horaris de sortida de cada categoria oscil·len entre les 7.45h i les 11.30h, però per a més informació cal visitar el web: http://www.trekorientacio.com, ja que també es posen a disposició serveis de bus. Com a novetat, els participants poden consultar per internet el seu dorsal, per tal de facilitar-ne la recollida en el punt de sortida.

L'any passat van participar més de 1.700 persones en aquesta prova de senderisme, i es va batre el rècord de participació.