Més esport

Arrenca el Cinturó de l'Empordà

Ciclisme. La segona cursa més important de Catalunya es disputa des d'avui fins diumenge, amb 490 quilòmetres de recorregut total

La dotzena edició del Cinturó de l'Empordà arrenca aquest migdia amb la primera de les tres etapes, amb sortida del port de Llançà i arribada a Roses i un recorregut de 165 quilòmetres. El Cinturó és la segona cita més important del calendari ciclista català darrere de la Volta, i des d'avui fins diumenge hi participaran 144 ciclistes repartits en divuit equips, vuit dels quals són entre els catorze millors del rànquing de l'UCI.

L'etapa d'avui presenta dues ascensions a l'alt de Perafita, de segona categoria, i una al de Garriguella, de tercera. L'etapa de demà tindrà l'epicentre a la Garrotxa, amb la sortida a Sant Esteve d'en Bas i les ascensions a dos ports de primera categoria (Oix i Rocabruna), i l'ascensió a dos ports de tercera, ja a l'Empordà, i abans de l'arribada a la Jonquera (la Salut i Agullana). Finalment, diumenge al matí –les dues anteriors seran a la tarda– Empuriabrava acollirà la sortida de la tercera etapa, que repetirà el pas per la Salut i Agullana i tindrà uns últims quilòmetres que en cas de ser decisius per a les classificacions poden oferir molt bon espectacle, amb l'alt de Perafita (segona categoria), Sant Pere de Rodes (primera) i Garriguella (tercera). L'organització, que repartirà més de 18.000 euros en premis, ofereix quatre trofeus i cinc mallots. Entre els equips s'hauran de tenir en compte l'Orbea i el Jong Vlaanderen –té molts membres de la selecció belga– en categoria continental, o el valència Terra i Mar i el Caja Rural en elit UCI. En l'apartat individual, molts participants aspiren a fer el salt al professionalisme, com Fran Ventoso en l'edició de l'any passat, amb el fitxatge pel Movistar.

Llançà-Roses, 165 quilòmetres i dues ascensions a Perafita i una a Garriguella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.