Més esport

Paul Voss conserva el lideratge i a can Prades fan festa major

Ciclisme. Els germans Eduard i Benjamí Prades van fer el doblet a l'esprint amb 21 aspirants, entre els que hi havia Voss per assegurar-se el títol

Paul Voss va fer bons els pronòstics i va aconseguir la victòria del Cinturó de l'Empordà, un títol que va gestar des de la primera etapa i que va assolir amb la victòria en l'esprint de Roses de divendres. Però la festa al Museu Dalí de Figueres no va ser només per a l'alemany, sinó que la família Prades-Reverter de l'equip Ajuntament de Tarragona va fer festa grossa amb els dos germans Eduard i Benjamí, que es van imposar als 19 corredors restants amb qui van arribar a la línia d'arribada ahir al migdia i van fer doblet, en una tercera i última etapa que va sortir de bon matí d'Empuriabrava i va arribar a Figueres després de recórrer 152 quilòmetres i superar cinc ports de muntanya, un dels quals de primera (Sant Pere de Rodes).

L'escapada.

Des del quilòmetre 32, a la recta de Vilanant, es van començar a produir els atacs per gestar l'escapada del dia. Primer, van ser sis: Moreno (Caja Rural), Hoorne (Vlaanderen), Blain (Endura Racing), Garrido (selecció de Xile), Vallejo (Froiz) i Kwatowski (Azysa). I després s'hi van afegir Artola (Kirolgi), Bizkarra (Orbea), Wellens (Omega) i Caquoil (La Pomme Marseille), però a Perafita el xilè Garrido i el polonès Kwatowski van aconseguir marxar de la resta i van arribar a tenir mig minut de diferència.

I la persecució.

L'equip de Paul Voss, Endura Racing, va treballar perquè l'alemany no perdés el mallot groc, i el líder va poder arribar a la línia entre el grup de 21 corredors que van disputar l'esprint pels carrers més cèntrics de la capital de l'Alt Empordà. Julen Antomarchi (La Pomme Marseille) va ser segon a la general –amb el mateix temps que Voss, perquè va entrar amb el guanyador a l'esprint de divendres– i Adrian Saez de Arregui (Orbea) tercer. Àngel Vallejo (Superfroiz) va guanyar el premi de les metes volants, i Jimmy Jannsens (Omega Pharma) va ser el millor sub-23. Al final, el millor català va ser Ibon Zugasti (Novatec), al davant d'Antonio Miguel.

General
1r. P. Voss (Endura Racing)
12h07:26
2n. J. Antomarchi (LPM)
m.t.
3r. A. Sáez (Orbea)
a 28'
4t. I. Zugasti (CKT Novatec)
a 1:04
5è. J. Janssens (Omega Pharma)
a 1:12
6è. B. Prades (Aj. Tarragona)
a 1:15
7è. C. Verona (Burgos)
a 1:18
8è. D. Hernández (Caja Rural)
a 1:22
9è. W. de Winter (J. Vlaanderen)
a 2:31
10è. A. Miguel (UPV-Bancaja)
a 2:36
19è. P. Solano (UPV-Bancaja)
a 6:22
27è E. Prades (Aj. Tarragona)
a 20:09
34è. O. Colomé (Bicis Esteve)
a 20:20
43è. D. Lozano (Bicis Esteve)
a 21:52
50è. D. Reyes (Bicis Esteve)
a 25:08
3a etapa (152,7 km)
1r. E. Prades (Aj. Tarragona).
3h46:15
2n. B. Prades (Aj. Tarragona).
m.t.
3r. A. Sáez (Orbea).
a 3'
4t. J. Bauer (Endura Racing).
m.t.
5è. T. Sprengers (Omega Pharma).
m.t.
6è. M. Dueñas (Supermerc. Froiz).
m.t.
7è. R. Garcia (Orbea).
m.t.
8è. J. Antomarchi (LPM).
m.t.
9è. I. Zugasti (CKT).
m.t.
13è. O. Colomé (Bicis Esteve).
m.t.
25è. A. Miguel (UPV-Bancaja).
a 1:35
26è. D. Lozano (Bicis Esteve).
m.t.
39è. D. Reyes (Bicis Esteve).
a 4:59
40è. P. Solano (UPV-Bancaja).
m.t.
47è. E. Gonzalo (LPM).
m.t.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.