Més esport

L'aventura, ara també sobre les rodes primes

Ciclisme. La Transpyr afegeix aquest any el repte de travessar el Pirineu també en bici de carretera

La Transpyr estrena aquest any la Transpyr Road, coincidint amb la quarta edició de la prova que travessa el Pirineu en BTT des del Mediterrani a l'Atlàntic en vuit etapes, del 6 al 13 de juliol, i en el cas de la versió de carretera, 1.100 quilòmetres i 48 ports de muntanya (20.000 metres de desnivell acumulat); per alguns dels quals hi ha passat el Tour, la Vuelta o la Volta Catalunya. La prova passa per carreteres poc transitades però obertes al tràfic i disposarà, en les vuit etapes, d'un o dos trams cronometrats, amb un recorregut que els ciclistes seguiran mitjançant GPS. L'organització no agafarà els temps complerts de l'etapa, per garantir la seguretat dels participants, i només es disposa d'un temps límit per completar el recorregut. Els punts de sortida i arribada, i alguns trams –sobretot en avituallaments– seran els mateixos per als ciclistes de la modalitat de carretera i la de BTT.

Des de Roses

La primera de les vuit etapes tindrà el punt de sortida a Roses, en el recorregut més llarg, i transcorrerà íntegrament per la demarcació per acabar a Camprodon, després de 167 quilòmetres i 7 ports que acumularan 3.000 metres de desnivell positiu. El tram cronometrat, de 29 quilòmetres i més de 1.000 metres d'ascensió, estarà a 10 quilòmetres de l'arribada. Sant Pere de Rodes serà la primera dificultat exigent de la prova, després de Perafita i abans d'enfilar el camí de Besalú, la Pera i Buixeda –el punt més alt del primer dia (1.087 m) en ple tram cronometrat. És clar que la que es considera etapa reina és la segona, de Camprodon a la Seu d'Urgell i 147 quilòmetres amb un desnivell de 2.921 metres positius, més de 1.000 dels quals estaran en els 15 quilòmetres cronometrats; a 65 quilòmetres de l'arribada. La tercera (135 km) presenta dos trams cronometrats i acaba a Pont de Suert: el port del Cantó a l'inici i Perves a 9 quilòmetres del final. També té dos trams cronometrats la quarta etapa, que entra al Pirineu aragonès i té una espectacular arribada a Aínsa. Jaca (132 quilòmetres, 2.300 metres i dos trams cronometrats), Isaba (134, 2.300 i un) i Elizondo (128, 2.100 i un però amb 8 ports) posaran a prova els 50 pioners de la Transpyr Road abans d'encarar l'última etapa, fins a la Conxa de Sant Sebastià, amb l'etapa més curta (118 quilòmetres), però segurament una de les més exigents perquè, a més del desgast acumulat, hi haurà vuit ports, 2.500 metres de desnivell i un tram cronometrat de 43 i 1.100 a 37 quilòmetres de la condició de finisher.

EXIGÈNCIA

48
ports
i 20.000 metres de desnivell acumulat, en 8 etapes.
1.100
km
de Roses a Sant Sebastià. 276 seran cronometrats.

La versió original creix un 25 per cent

b.s.

La Transpyr Adventure va completar el període d'inscripcions amb un increment del 25 per cent de participació respecte a l'any passat i supera la barrera dels 300, de 15 països diferents. A més, la representació femenina queda establerta en 14 noies, de 9 països, entre les quals destaca la presència de la campiona supermàster de marató en BTT; l'australiana Meg Carrigan. Per aquesta quarta edició, que es farà del 6 al 13 de juliol amb sortida de Roses i arribada a Sant Sebastià i que es considera la llicenciatura en bicicleta de muntanya –la prova està a l'alçada de la Transalp o la Ironbike, proves internacionals de gran prestigi–, el recorregut presenta etapes amb més de 100 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu acumulat. Tant en la versió original com en la de carretera, l'organització permet fer només la primera o la segona meitat del recorregut, en les versions EAST (Roses-Ainsa) i WEST (Ainsa-Sant Sebastià).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.