Més esport

Álvaro i Rodrigo obrin la lligueta de l'individual Bancaixa

Els quatre aspirants al títol s'enfrontaran tots contra tots fins al pròxim dia 13. Soro III i Genovés II completen el quartet

La lligueta de semifinals del XXVIII Individual Bancaixa d'escala i corda – Trofeu President de la Generalitat 2013, arranca aquest divendres al trinquet de Vila-real amb el xoc entre Álvaro i Rodrigo.

En la pista castellonenca s'enfronten el més veterà, Álvaro, amb 39 anys, i el més jove, Rodrigo, de 20. A més d'ells dos, barallaran en este tram final del campionat Soro III i Genovés II.

A Vila-real arranca una sèrie de sis partides en les quals els quatre semifinalistes jugaran tots contra tots. El dissabte a Pedreguer s'enfrontaran Soro III i Genovés II. El dimarts 8 d'octubre, a Massamagrell, repeteix Soro III, contra Rodrigo. L'endemà, duel entre Álvaro i Genovés II a Guadassuar. La lligueta es tancarà el 12 a Pelayo, amb la trobada entre Álvaro i Soro III, i el diumenge a Bellreguard, amb Rodrigo contra Genovés II.

El sistema de puntuació és l'habitual en estos casos. El guanyador de cada partida aconseguirà tres punts. En cas que el derrotat aconseguisca el tanto 50, li restarà un punt al vencedor, que sumarà ell. Quan acaben les sis partides de la lligueta de semifinals, els dos millors disputaran la final, programada per al 20 d'octubre al trinquet de la Ciutat de la Pilota de Montcada.

Tres grans i un jove sorprenent

Les semifinals de l'Individual reuneixen per primera vegada a Soro III, Álvaro i Genovés II, als quals se suma el jove Rodrigo de Benidorm, un pilotari sorprenent, esquerrà, com Álvaro, i que està disposat a lluitar fins al final pel seu lloc en l'elit.

Soro III és l'actual campió individual. L'escaleter de Massamagrell està considerat el número u en el seu lloc. De fet, l'any passat va sumar al títol del mà a mà el de campió del Circuit Bancaixa, la lliga professional per equips. A més, va disputar la final de l'altra gran competició de la temporada, la Copa Diputació de València. Quico té el joc perfecte per al mà a mà, amb una pegada poderosa, bon joc a l'aire i de bot de braç i carxot, i als seus 29 anys ha adquirit la suficient confiança i seguretat com per a ser considerat favorit.

Si algú posseeix el joc perfecte per a l'un contra un, és Álvaro. El de Faura és història viva d'este esport. Als seus 39 anys, atresora 11 títols de l'Individual Bancaixa, un campionat en el qual ha forjat la seua llegenda de pilotari rocós i imbatible. Álvaro no va poder disputar el campionat l'any passat per lesió, i arriba al de 2013 amb ganes i en plena forma.

L'únic pilotari que va ser capaç de plantar cara a Álvaro quan es trobava en plenitud va ser Genovés II, que acaba de reaparèixer després de quasi dos anys encadenant lesions en el braç dret. Jose Cabanes encara no està al cent per cent, però intentarà donar la sorpresa i classificar-se per a la que seria la seua sisena final individual, un terreny que no xafa des de 2009. Este títol és l'únic que falta en el seu currículum.

La gran sorpresa de les semifinals ha sigut Rodrigo de Benidorm, que en la seua segona participació en el torneig ha superat dues eliminatòries per a estar per primera vegada entre els quatre millors del mà a mà. L'escaleter esquerrà va guanyar primer a Santi II i després a Santi, vigent subcampió, amb un joc perfecte i una estratègia impecable per a l'un contra un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.