Més esport

Victòria insuficient del Barça que no serà a la ‘Final Four' (33-30)

Els blaugrana s'han deixat la pell a la pista però no han pogut remuntar els cinc gols en contra del partit d'anada

El FC Barcelona, vigent campió, no podrà defensar el seu títol en la Final a Quatre de Lliga de Campions a Colònia el mes de maig vinent, al vèncer aquesta tarda al Palau Blaugrana al THW Kiel alemany per 33-30, una gran victòria, però insuficient en no poder remuntar els cinc gols en contra del partit d'anada (29-24).

Els blaugrana, en un segon temps extraordinari en què s'han deixar la pell a la pista, han estat a un pas de la remuntada (31-26, m.28), perquè necessitaven sis gols (ja que només en van marcar 24 a Kiel), i ha estat precisament un exblaugrana, el català Joan Cañellas que, amb tres gols consecutius en dos minuts (31-29, 58), ha sentenciat l'eliminatòria.

Ha estat un bon partit de la defensa germànica a la primera meitat i de les seves peces claus en atac, el lateral esquerrà serbi Marko Vujin (6 gols), l'extrem germànic Dominik Kelin (5) i el ja referit Cañellas (6), que ha desequilibrat la balança. A l'equip de Xavi Pascual Raúl Entrerríos, Wael Jallouz, Gudjon Sigurdsson i Aitor Ariño, al costat del capità Víctor Tomás, han donat tota una lliçó de punt d'honor i orgull, però el desequilibri de la plantilla s'ha notat en excés.

Xavi Pascual no ha volgut revelar els dos o tres jugadors que tenia ‘tocats', però amb l'equip de sortida, sense Wael Jallouz o Filip Jicha en el lateral esquerre, lloc que va ocupar inicialment Dani Sarmiento, el tècnic visitant Alfred Gislason ja ho va poder comprovar i muntar una defensa en 'sis zero' molt agressiva amb dues 'torres' centrals com Steffen Weinhold i Patrick Wiencek, amb el serbi Ilija Brozovic en el pivot ofensiu.

A més, la primera línia barcelonista no estava encertada i Wiencek col·locava un amenaçador 1-4 (m.6) en l'electrònic. Pascual ha ordenat una defensa 'cinc-un', frenant la ratxa germànica i Raúl Entrerríos empatava la contesa (5-5, m.12) mentre les defenses dels dos bàndols es mostraven molt dures.

En aquests instants ha aparegut el geni d'Edu Gurbindo i el Barcelona aconseguia el seu primer avantatge del xoc (7-6, m.16), entrant el pivot polonès Kamil Syprzak per donar més força a l'eix atacant català davant una sòlida cobertura alemanya. El marcador oscil·lava amb el mínim avantatge per a un i altre bàndol i després d'aconseguir Sigurdsson el 10-9 (m.23) Jallouz entrava en joc per primera vegada en el partit, però la defensa germànica estava fixant bé tant Kiril Lazarov, com ho faria amb el tunisià, per aconseguir un mínim avantatge al descans (13-14) després d'un gol del lateral esquerrà serbi Marko Vujin, el seu millor home en atac llavors.

Entrerríos empatava a l'inici del segon temps (14-14), però els blaugrana es mostraven precipitats en atac i amb algunes llacunes en defensa que han aprofitat Dominik Klein i Vujin per endossar als de Pascual un parcial d'1-5 (15-19, m.35). Gonzalo Pérez de Vargas rellevava un Saric descentrat i al Barcelona només li quedava apel·lar al seu orgull i a la seva afició que l'estava empenyent d'una forma increïble i amb un parcial de 5-0 després d'un gol d'Entrerríos (20-19, m.41) els de Pascual recuperaven la iniciativa.

Wael Jallouz, Aitor Ariño i Gudjon Sigurdsson han generat una tempesta ofensiva sobre el marc de Niklas Landin. La defensa alemanya s'ha descompost i el seu equip ja no recuperaria la iniciativa, encara que ha sabut dosificar el ritme de partit. Un gol de l'exblaugrana Joan Cañellas deixava el marcador en 27-25 a deu minuts per al final i ja obligava el Barcelona, després del 29-24 de l'anada, a marcar sis gols per superar l'eliminatòria.

Això no ha frenat l'empenta barcelonista, que ha obligat Gislason a parar dues vegades el partit i després del seu segon temps mort era Sigurdsson el que obria de nou l'esperança per al Barcelona (31-26, m.55). Però el desgast físic de l'equip blaugrana on avui no ha jugat el lateral esquerrà croat Marko Kopljar, Syprzak l'ha fet tocat igual que Filip Jicha, ha començat a passar factura.

Aquí ha sorgit la força de Joan Cañellas, un prodigi físic que la temporada que ve jugarà al Vardar macedoni, clau en el partit d'anada i que avui ha tornat a ser-ho amb tres gols consecutius per deixar el marcador en 31-29 (m.58) i sentenciar l'eliminatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia