Futbol català

“Ara el més important és mantenir la flama”

Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi' Entrenador del Girona

Rubi no va amagar després del partit el sentiment de tristesa, fruit d'haver viscut “la cara amarga del futbol”, tal com ell mateix la va definir, però va voler destacar el costat positiu de la fita aconseguida pel Girona en una gran temporada: “Ara la ciutat coneix el seu equip, els jugadors i el fet que juguen molt bé a futbol. Hem d'aprofitar aquesta pujança perquè tothom continuï donant suport a l'equip i al club, no se'l pot deixar sol. Ara el més important és mantenir la flama tant temps com sigui possible.” El tècnic del Girona va assegurar que no pot recriminar res a ningú: “He de felicitar l'afició, el consell d'administració, tothom que ha treballat i els jugadors, que es mereixen una matrícula d'honor perquè han fet un treball espectacular.” Rubi es va quedar amb una imatge després de la derrota, la de tots els jugadors del seu equip plorant al vestidor –“Així és com t'adones que són uns guanyadors, que han patit molt i que ho han intentat tot”, va dir–, i va afirmar que si l'equip està “fotudíssim” és perquè sempre havia cregut en les seves possibilitats i va reiterar que, amb el temps, tothom serà encara més conscient de la gesta del Girona. Rubi va destacar el suport que els van donar els aficionats desplaçats a Almeria, “que s'han deixat sentir malgrat estar en clara inferioritat numèrica”.

Per Rubi, la clau de l'eliminatòria va ser el partit de Montilivi: “Allà no van aconseguir un bon resultat i així era difícil superar l'Almeria. A més, les coses no ens han sortit bé. Encaixar un gol aviat trastoca una mica els plans. Ells han estat millors, han pressionat molt bé i ens ha costat un món arribar a la seva porteria.” Segons el tècnic del Girona, per tant, l'Almeria va ser just vencedor de l'eliminatòria. Rubi també va lamentar que l'equip no hagués arribat als partits més decisius més sencer físicament, menys condicionat per les lesions: “Contra un rival tan fort com l'Almeria ens hauria permès igualar una mica més les forces. Per als equips modestos com nosaltres la lliga es fa molt llarga. Hem arribat molt justos al final de la competició i ho hem d'acceptar.”

El futur de Rubi

El Girona ja ha de començar a pensar en la temporada que ve, i Rubi també ho ha de fer. “Al seu dia vaig dir que al final de la temporada en parlaríem. De moment, no he comunicat res i he de veure com es desenvolupa el futur. Ara ens posarem a treballar. Tots plegats ho hem de valorar una mica tot. Continuï jo o no, no es pot demanar més, tenim un senyor equip i molta gent al darrere. Ho hem de valorar tot”, va explicar el tècnic vallesà, partidari de donar continuïtat al bloc: “Hi sigui jo o no, l'equip ha demostrat que pot tenir un nivell molt alt. Hem estat supercampions de la segona lliga, la dels equips més modestos. Hi ha molta gent de la plantilla que continua sent vàlida. Desmuntar un equip que ha funcionat bé em faria pena.” El president, Joaquim Boadas, va explicar que Rubi és la primera opció que tenen en compte per al curs que ve “i que és ell el que ha de contestar”.

EL PARTIT

“Encaixar un gol aviat trastoca. Han pressionat bé i ens ha costat un món arribar a la seva porteria”

EL LLEGAT

“Hem d'aprofitar aquesta pujança perquè tothom continuï donant suport a l'equip i al club”

ELS JUGADORS

“Es mereixen la matrícula d'honor, són guanyadors, han patit i ho han intentat tot”

EL SEU FUTUR

“De moment no he comunicat res. Ara ens posarem a treballar. Entre tots ho hem de valorar tot”


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.