BÀSQUET / LLIGA FEMENINA

Motors en marxa

Els tres equips catalans de la màxima categoria inicien avui la pretemporada

L'Olesa ha estat l'últim a completar la plantilla, amb Jovanovic, Savelieva i Denti

L'Olesa Espanyol, el Cadí la
Seu i l'Argon Uni Girona inicien avui la fase de preparació per a la Lliga Femenina, que començarà el 10 d'octubre. Seran sis setmanes d'entrenaments i partits de màxima intensitat, ja que les direccions esportives dels tres clubs gairebé han fet cau i net: a Olesa i a la Seu només continuen dues jugadores del curs passat i a Girona, tres, malgrat el que es pogués suposar en un equip que acaba de pujar. Fins i tot, el Cadí ha canviat d'entrenador i Andreu Bou es farà càrrec de l'equip.

Més coincidències: sigui per la carestia o per principis, les tres plantilles són de deu jugadores i l'onzena i dotzena fitxa s'ocuparà amb jugadores dels equips inferiors del club. L'últim a tancar la plantilla ha estat l'Olesa. Encara no ho ha anunciat oficialment, però Lucas Mondelo ja sap que disposarà de la pivot montenegrina Milica Jovanovic (20 anys, 1m87), internacional absoluta i referència interior del Buducnost de Podgorica (13,3 punts i 6,7 rebots en la lliga adriàtica), i també d'una vella coneguda del club, Aina Denti (24 anys, 1m95), que ja va jugar a Olesa (2007/08) abans de repartir la temporada passada entre l'Extrugasa i el Lima Horta (LLF2). L'altra incorporació de l'equip és al perímetre, l'escorta russa Iulia Savelieva, que aquest estiu ha disputat l'europeu sub-20 (4,2 punts, 3 rebots i 2,4 recuperacions).

En general, els tres clubs han apostat per peces bàsiques amb experiència. Destaca l'Uni. Anna Caula s'ha envoltat de jugadores que passen dels 30 anys, Laura Camps (1976), Laura Antoja (1976), Kiesha Brown (1979) o s'hi acosten, Stampalija (1980) i Sissoko (1982). Elements clau en l'Olesa seran Sílvia Morales (1979), Andrea Gardner (1979) i Michelle Maslowski (1979). També Jovanovic, més jove (1989). El Cadí ha fitxat jugadores més joves, però amb experiència. Les més veteranes són Rosa Pérez i Elsa Donaire (1981), però entre totes dues sumen disset temporades en la màxima categoria. A més, Pérez ja havia jugat a la Seu (2002-2004).

Avui arrenca tot, però amb absències

Lucas Mondelo és l'últim que ha completat la plantilla, però tindrà totes les jugadores menys una en el primer entrenament d'avui, Milica Jovanovic, que disputa l'europeu B (després d'empassar-se l'europeu sub-20) i té un partit pendent el dia 5 contra Portugal. La selecció portuguesa deixa Andreu Bou sense Sonia Reis, i tampoc no seran a la Seu Licet Castillo (s'hi incorpora dijous) ni Kerri Gardin (en la WNBA amb Connecticut Sun). Aquest equip nord-americà també reté l'estrella de l'Uni, Kiesha Brown. Les altres absències de l'Uni són per retards en la concessió de visats a la maliana D.J. Sissoko i la sèrbia Nina Bogicevic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.