Política

La CUP avisa ERC que el seu acord és inalterable

Demanen que el faci valer davant de JxCat si volen que hi hagi governabilitat

Reclamen un canvi de dinàmiques

Avís de la CUP a ERC i JxCat: si volen que hi hagi governabilitat han d’assumir la totalitat de l’acord programàtic de “mínims” que els anticapitalistes i els republicans van segellar al mes de març. Sense conèixer amb detall el contingut del que van presentar ahir Pere Aragonès i Jordi Sànchez, el diputat Xavier Pellicer va advertir que els nou vots dels anticapitalistes a la investidura “no són un xec en blanc”, sinó perquè es visualitzi “des del primer minut” en àmbits que “es vulneren i trepitgen els drets més elementals i bàsics”.

Pellicer va recordar que era bàsic que s’iniciï un canvi de cicle polític que posi fi a dinàmiques de l’anterior govern, i que implica prioritzar la renda bàsica universal, el dret a l’habitatge, protegir els serveis públics, afrontar l’emergència climàtica, i que sigui una legislatura de confrontació amb l’Estat que culmini en un referèndum.

La formació anticapitalista recela del paper de JxCat i de les polítiques que pugui desplegar des de les conselleries de Salut, Territori i Economia. Per aquest motiu, va instar ERC a “fer valer” el seu acord i no permetre que pugui produir-se “un boicot” de JxCat. Pellicer va reclamar “fets concrets” i passos endavant per avançar “en la defensa dels serveis públics”. També va alertar que la majoria parlamentària no es podrà sostenir si en les properes setmanes “no s’atura la repressió contra el moviment en defensa de l’habitatge” i es retira “la policia militaritzada dels desnonaments”.

Pellicer hi va afegir que estaran amatents al desenllaç d’iniciatives que han presentat al Parlament, com ara la llei d’interins, la proposta per internalitzar el 061 i el transport sanitari o la de la moratòria a les incineradores.

LA FRASE

Si ERC no fa valer l’acord amb la CUP perquè permet el boicot de Junts, no hi haurà governabilitat
Xavier Pellicer
DIPUTAT DE LA CUP AL PARLAMENT

Cap consulta a les bases, de moment

Tot i no poder valorar encara el contingut de l’acord entre ERC i JxCat per saber si realment inclou i respecta els punts del pacte a què van arribar amb els republicans, Pellicer va avançar que no hi havia cap previsió de fer una convocatòria d’assemblea amb les bases per validar-lo.

Sobre l’estructura de govern, va dir que no volia fer valoracions sobre “cadires” sinó “sobre polítiques concretes” que realment traslladin amb fets els acords a què van arribar, i va recordar que un era la creació d’un espai estratègic de l’independentisme fora del focus mediàtic amb els tres partits independentistes, l’ANC i Òmnium.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona