Política

guerra a ucraïna

Rússia compleix l’amenaça i tallarà el gas a Finlàndia demà

Moscou anuncia la creació de dotze unitats militars a frontera occidental per amenaça de l’OTAN

Creix la tensió entre Rússia i Finlàndia. Moscou ha anunciat avui que deixarà de subministrar gas a Finlàndia a partir de demà, dissabte. L’empresa estatal russa Gazprom ha informat de la suspensió del subministrament a la finlandesa Gasum, segons ha confirmat aquesta última en un comunicat.

La mesura tindrà un impacte limitat en l’economia del país nòrdic, ja que el gas representat aproximadament el 5% del consum energètic total de Finlàndia.

El motiu esgrimit per Moscou per tancar l’aixeta del gas a Finlàndia és que Gasum s’ha negat a pagar a Gazprom en rubles, com el Kremlin exigeix a tots els seus clients europeus després de les sancions imposades per la guerra d’Ucraïna. Rússia ja va interrompre el subministrament de gas per aquest motiu a Polònia i Bulgària.

El portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, interrogat per la decisió, ha remès a les explicacions de Gazprom, però ha destacat que “gratis ningú subministrarà res”.

Moscou tanca l’aixeta del gas a Finlàndia després que aquesta setmana juntament amb Suècia hagi demanat formalment el seu ingrés a l’OTAN. Una demanda que Rússia –que comparteix més de 1.300 quilòmetres de frontera amb Finlàndia– veu com una amenaça i va anunciar amb prendre represàlies, incloses mesures militars i tècniques no específiques. Unes mesures que avui el Kremlin ha començat a aplicar.

A banda del tall de gas a Finlàndia, el Kremlin ha anunciat la creació de dotze unitats militars a la frontera occidentals abans de final d’any per respondre a les amenaces de l’OTAN i la futura incorporació dels dos països nòrdics. “Els nostres veïns més propers, Finlàndia i Suècia, han demanat unir-se a l’OTAN. Per tant, la tensió continua creixent en l’àrea de responsabilitat del Districte Militar Occidental”, va dir el ministre rus de Defensa Serguéi Shoigú en una reunió de la junta directiva del seu departament, segons un discurs retransmès per la televisió pública.

“Estem adoptant les contramesures adequades. Sota aquestes condicions, estem millorant activament la composició de combat de les tropes. Per a final d’any, es formaran dotze unitats i subunitats militars en el Districte Militar Occidental”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona