Societat

castells

Els Sagals d'Osona, a París amb motiu de la Diada Nacional

A banda d'actuar-hi, faran un taller de tècnica

També hi haurà un debat sobre el paper integrador dels castells

La colla castellera dels Sagals d'Osona actuarà a París, amb motiu de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, en el marc d'unes jornades de promoció de la cultura catalana i la integració.

El lema Onze de Setembre 2011 a París. Fem pinya per la integració encapçalarà els actes de la Diada a la capital francesa, que s'iniciaran dissabte vinent amb un taller de tècnica que els Sagals d'Osona oferiran a la Cité Universitaire de París. L'endemà, per la Diada, la colla castellera de Vic tindrà l'oportunitat de lluir-se davant del públic francès a la cèntrica place du Palais Royal, on hi ha el Museu del Louvre. A més, durant tot el cap de setmana, a la plaça també hi haurà una mostra de l'associacionisme català i de productes gastronòmics del país.

L'últim dels actes emmarcat en aquest programa es farà el 20 de setembre amb la projecció d'un documental en 3D sobre els castells, que anirà seguida d'un debat sobre el model participatiu i cohesionador del món casteller. Segons el delegat del govern a França, Miquel Vila, l'acte “vol generar un espai de reflexió sobre la realitat del nostre país amb investigadors, polítics i altres personalitats que han abordat a bastament la integració social i la gestió de la diversitat”.

LA FRASE

Una colla és un espai en què no es tenen en compte ni els orígens ni les parles ni tampoc els colors
Lluís Casellas
president dels Sagals d'Osona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.