cultura

Centelles substitueix Picasso al MNAC

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) obre avui dues sales dedicades a la fotografia d'Agustí Centelles i a altres autors de la fotografia catalana entre els anys 1915 i 1936 com ara Pere Català Pic, Emili Godes i Gabriel Casas. En el recorregut de les sales de la col·lecció d'art modern del MNAC, aquestes fotografies substitueixen les deu pintures de Picasso, que eren al museu des del 2007 cedides temporalment per Catherine Hutin, fillastra del pintor. La cessió es renovava anualment.

Aquest cop, però, segons fonts del museu, Hutin no ha volgut renovar la cessió, però la institució tampoc ha insistit que les obres s'hi quedessin, ja que, “en la nova lectura de la col·lecció, aquests Picasso tampoc són necessaris”.

Sí que, en canvi, ha quedat al museu la pintura Dona amb barret i coll de pell (1937), un espectacular retrat de Marie-Thérèse Walter que l'empresa Abertis va comprar a Hutin per a l'Estat en concepte de dació, una operació de la qual es va beneficiar el museu. Aquesta obra, doncs, és propietat del MNAC, i s'exposa actualment.

En les noves sales de fotografia, es mostren, entre d'altres, 24 fotos de Centelles fetes a la Guerra Civil i al camp de concentració de Bram, adquirides a un col·leccionista entre els anys 2010 i 2012.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.