Societat

L'emblemàtica Casa de las Mantas sucumbeix a la crisi

L'establiment de roba de la llar tancarà les portes a finals d'aquest mes

La botiga fa aquests dies liquidació

Nova i sentimentalment dolorosa víctima de la devastadora crisi econòmica. La Casa de las Mantas, l'establiment que des de la dècada dels quaranta del segle passat s'havia convertit en un referent del comerç del centre de Barcelona, cessarà la seva activitat a finals d'aquest mes. “Tancarem sense fer concurs de creditors, sense deure un cèntim a ningú, com hem treballat sempre aquí”, va explicar ahir a aquest diari l'apoderada de la firma, Sandra Mira.

L'establiment, especialitzat en tot tipus de roba de la llar, fa quatre anys que va començar a tenir dificultats. La propietat ho ha intentat tot; de les cinc plantes d'exposició s'ha passat a la planta baixa i un pis, s'ha retallat plantilla fins als 24 treballadors actuals i s'ha intentat renegociar el lloguer, però finalment s'ha hagut d'abaixar la persiana.

“Sempre hem treballat amb marges molt petits, els preus ajustats han estat sempre el nostre reclam i precisament el nostre públic és el que més està notant les urpes de la crisi, i nosaltres ens n'hem ressentit de forma irremeiable”, explica Mira.

L'establiment fa liquidació aquests dies i als clients que ja han fet comanda i no se'ls podrà servir se'ls han retornat els diners avançats.

LA XIFRA

24
persones
treballen a l'històric establiment del carrer Jonqueres, els més veterans amb una antiguitat de 40 anys.

“‹Jonqueres, 5, al ladito de La Caixa›”

Un dels anuncis més coneguts i repetits pels Barcelonins és el que a través de la radio anunciava La Casa de las Mantas posant l'èmfasi en la seva localització al centre de la ciutat. “Jonqueres, 5, al ladito de La Caixa”, repetia la veu radiofònica. La frase, tan simple com oportuna, va ser enginyada pel mateix propietari de la firma i de seguida va fer fortuna entre la ciutadania.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.