cultura

art

La Muga Caula 2012 homenatja Fluxus i Marcel Duchamp

Dues exposicions a Figueres complementen el festival que se celebrarà a les Escaules del 14 al 16 de setembre

La 8a Trobada internacional de poesia d'acció i performance, la Muga Caula 2012, tindrà lloc a les Escaules (Alt Empordà) els propers dies 14, 14 i 16 de setembre. Abans, però, amb l'objectiu de promocionar-la i complementar-la alhora inaugurarà aquest divendres dues exposicions a la ciutat de Figueres: una, El paisatge documental, al Museu de l'Empordà, en la qual, a través d'un documental videogràfic i una mostra fotogràfica es recull l'experiència i art d'acció de la passada edició; l'altra, El paisatge Fluxchamp! de la Muga Caula, a la Galeria Dolors Ventós, on s'exposaran obres de tots els participants d'aquesta propera edició.

Entre els artistes i documentalistes que hi participen, destaca la presència J.M. Calleja, Fernando Baena, Fina Miralles (protagonista del cartell d'enguany), Kurt Johannessen, Lucía Peiró, Rita Marhau, Marina Mars, Sakiko Yamaoka, Robert Alda, així com la cantant Paula Grande, la dissenyadora Montse Sabater, els conferenciants Lis Costa i Joan Casellas, la videodocumentalista Christopher Hewitt i la fotògrafa Ana Rita Rodrigues.

Per a aquesta 8a edició, coincideixen dos aniversaris ineludibles, com són la celebració del 50è aniversari de la creació del grup Fluxus, precursor de l'art d'acció, i la commemoració del centè aniversari del primer contacte de Marcel Duchamp –inspirador de la Muga Caula– amb Catalunya, quan l'any 1912 va exposar per primer cop el seu cèlebre Nu baixant l'escala núm. 2 a les galeries Dalmau de Barcelona. Per això el lema d'aquest any, Fluxchamp!, resumeix en una fusió lingüística aquests dos aniversaris i, de passada, hi ret un homenatge.

LA DATA

1912
data en què Duchamp va exposar a Catalunya; i, en el seu centenari, la Muga Caula hi ret homenatge.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.