cultura

patrimoni

Girona llueix el seu patrimoni audiovisual

Una exposició virtual i audiovisuals són alguns dels actes que es fan

El gran patrimoni audiovisual de què gaudeix la ciutat de Girona, “colossal” i “referencial” a escala internacional, com va remarcar el mateix alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, obliga en certa manera que no s'obviï la celebració del Dia Mundia del Patrimoni Audiovisual marcat per la Unesco el dia 27 d'octubre. Que no es tracta d'una commemoració recurrent, també ho demostra el fet que s'hagin organitzat fins a sis activitats de nivell.

A més del Museu de la Fotografia de Girona, ja presentat prèviament, ahir es va inaugurar l'exposició virtual Girona-Gävle. A la riba de dos mars. Del Mediterrani al Golf de Bòtnia. 1880-1914, que confronta fotografies de les dues ciutats en aquest període i compta amb textos de Lluís Muntada.

També es van presentar ahir quatre audiovisuals realitzats amb imatges d'arxiu del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) que mostren l'evolució de quatre llocs representatius de la ciutat, i els clips de la sèrie La llum del cinema (en total 28 vídeos breus) a través del web del Patrimoni Audiovisual que mostren el funcionament d'alguns aparells conservats al Museu del Cinema. Una altra de les accions que s'han portat a terme ha estat la presentació d'un nou recurs que ha estat coordinat i elaborat pel Grup d'Arxius Fotogràfics i Audiovisuals del Consell Internacional d'Arxius, del qual forma part el CRDI. El recurs està adreçat principalment a la comunitat arxivística internacional. Finalment, s'ha organitzat per demà al Museu del Cinema (18.30 h) una lectura dramatitzada de textos de Josep Pla que evoquen diferents espais de la ciutat, acompanyada de la projecció d'imatges d'època d'aquests mateixos espais.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.