cultura

L'Encantat de Begues

Aquest estiu, a les excavacions de la cova de Can Sadurní, a Begues, es va descobrir una peça d'un valor excepcional: una figureta de ceràmica de 6.500 anys d'antiguitat. Ahir es va presentar als mitjans i demà, diumenge, la podrà veure tothom qui vulgui. La cita és a l'Escorxador de Begues, a dos quarts d'onze del matí. Després es farà una visita guiada a la cova.

L'estatueta, que s'identifica com a masculina, ha estat batejada com l'Encantat. El terme fa referència a la càrrega divina que se li devia donar en l'època que es va fer i també al malnom d'encantats que tradicionalment s'ha adjudicat als habitants de Begues. De moment, se n'han trobat el tronc, el coll, un braç i l'inici de l'altre. Si es fa una projecció de tot el cos, es pot pensar que faria entre 16 i 18 cm d'alçada. Aquesta peça de ceràmica és, ara mateix, l'estatueta humana més antiga de la prehistòria de Catalunya. I de la península ibèrica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.