cultura

fotografia

Retrataran testimonis dels bombardejos de la Guerra Civil a Figueres

Jordi Puig convoca diumenge, 16 de juny, les persones que van viure aquell episodi per fotografiar-les

En vol fer una exposició, un llibre i un documental

El fotògraf Jordi Puig ha organitzat una trobada fotogràfica de testimonis dels bombardejos de la Guerra Civil a Figueres i a l'Alt Empordà. Puig fa una crida a les persones que van viure aquells episodis perquè es deixin retratar amb un objecte que els “lligui amb aquell moment” o una fotografia de l'època. Amb el títol Jo hi vaig ser, el fotògraf els proposa participar en una nova sèrie dels seus retrats.

Segons ha explicat Puig, per ara ja hi ha 25 persones que han confirmat que hi assistiran, però calcula que es poden superar els 40 testimonis. “M'atrau molt el fet de com és que la gent està disposada a venir. I és perquè necessiten explicar coses”, diu. Per això, Enric Pujol i Gerard Bagué també participen en el projecte, per enregistrar les vivències d'aquestes persones. La idea és que tot plegat es pugui convertir en una exposició que es faria al Museu de l'Exili de la Jonquera, i també en un llibre i un documental.

Jordi Puig diu que és molt important que els testimonis portin un objecte d'aquella època. “Hi ha una persona que portarà una bandera republicana i una altra una fireta de quan era petita que encara és negra pels efectes d'una bomba”, explica.

La trobada serà aquest diumenge, 16 de juny, a l'antic escorxador de Figueres –Casa Empordà– i durant tot el dia. La idea va néixer arran d'una intervenció d'una testimoni dels bombardejos que el fotògraf va sentir en l'exposició sobre aquells fets que s'ha fet a Figueres. Ho organitza el GEES i el setmanari Empordà, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Figueres, el MUME, Memorial Democràtic i Sàpiens.

LA DATA

16.6.2013
A la Casa Empordà
de Figueres estan convocats els testimonis dels bombardejos de la Guerra Civil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.