cultura

fotografia / patrimoni

Jordi S. Carrera fotografia els capitells de Sant Daniel

El fotògraf publica el llibre ‘Capitells. Monestir de Sant Daniel', amb un text de Joaquim Nadal, que es presentarà demà al monestir

Obre una sèrie sobre capitells de diversos monuments

El fotògraf Jordi S. Carrera ha publicat el llibre Capitells. Monestir de Sant Daniel, un detallat document gràfic sobre el claustre, recentment restaurat, del mil·lenari monestir gironí, on demà a les dotze del migdia tindrà lloc la presentació del volum. L'acte serà presentat per Florentino Sardino Doncel, responsable de diversos treballs de restauració en edificis històrics de Girona. El llibre, de setanta pàgines, s'obre amb un text de l'historiador i polític gironí Joaquim Nadal (Sant Daniel: una vall, un monestir, un claustre) i a continuació Jordi S. Carrera retrata el claustre i els seus capitells des de les perspectives més diverses. El llibre ha estat publicat amb el suport de l'Ajuntament de Girona i de la Diputació.

En el seu escrit, després de repassar els mil anys d'història que aviat complirà el monestir de Sant Daniel, Joaquim Nadal acaba amb aquestes paraules: “Espai d'aixopluc, deambulatori entre dependències, obertura a la llum i al sol, el claustre és des de sempre un element vital i central de la vida conventual. És el que torna a ser ara. Punt de trobada d'una comunitat oberta al món i centre de reflexió tranquil·la d'uns principis inqüestionablement de treball i oració. En una síntesi preciosa de silenci i de paraula. Al claustre, el silenci parla, però al claustre, la presència de la paraula és sinònim de reflexió madura i serena i de transmissió de valors, amb joia i alegria de viure”.

Jordi S. Carrera vol que aquest llibre sigui el primer d'una sèrie amb altres volums dedicats, respectivament, als capitells de Sant Pere de Galligants, el claustre de Sant Domènec –actual seu de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona–, l'església de Sant Feliu i la catedral de Girona.

Nascut a Girona el 1955, Jordi S. Carrera és un fotògraf de formació autodidacta que va començar a mostrar la seva obra als anys vuitanta. Ha dut a terme un centenar d'exposicions individuals i col·lectives i també ha participat en diversos projectes editorials. Una de les seves prioritats ha estat l'estudi de les tècniques tradicionals de la fotografia i la investigació en el camp dels suports fotogràfics.

LA FRASE

... el claustre és des de sempre un element vital i central de la vida conventual. És el que torna a ser ara
JOAQUIM NADAL
historiador i polític (fragment del text que obre el llibre)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia