cultura

La minisèrie de la Diada

L'adaptació televisiva de la trilogia d'Alfred Bosch és la gran aposta de TV3

Lluís Homar serà Rafael Casanova i també hi participen Josep Maria Pou, Sílvia Bel i Marc Cartes

Vol ser la gran producció de TV3 per al 2014, la gran estrena de la Diada del Tricentenari: l'adaptació televisiva, en format de minisèrie de dos episodis de 90 minuts cadascun, de la trilogia d'Alfred Bosch, 1714. El preu de la llibertat. Hi participen, a més de la cadena catalana i la productora Prodigius Cinema, la Xarxa de Televisions Locals i es té el suport institucional.

La intenció d'aquest Braveheart a la catalana és ser un “projecte col·lectiu”, tal com va declarar el productor Agustí Mezquida en una entrevista al novembre en aquest diari. Així, s'ha obert una campanya de micromecenatge (www.1714.tv) per recollir aportacions. La productora s'ha fixat com a objectiu aconseguir 200.000 euros fins al 22 de desembre; de moment, n'han recollit més de 58.000. En total, la minisèrie té un pressupost de 3,5 milions d'euros i TV3 hi fa l'aportació principal, a més de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura i mecenes privats.

1714. El preu de la llibertat serà la primera ficció televisiva que recrea els fets històrics de l'Onze de Setembre. El camí, però, no ha estat fàcil. La productora va comprar els drets de la novel·la el 2005 i vuit anys després ha vist com s'engegava el procés. Tot i les dificultats, Mezquida va veure en la novel·la d'Alfred Bosch una “història molt potent i amb diferents nivells de lectura”, ja que hi ha amor, èpica i la força del poble com a protagonista. El guió, obra de Mateu Adrover, es vol allunyar dels maniqueismes i les inversemblances històriques. La directora és Sílvia Quer (23-F: el día más difícil del rey) i en el repartiment confirmat destaquen Lluís Homar com a Rafael Casanova, Josep Maria Pou, Sílvia Bel i Marc Cartes. La previsió és començar el rodatge al febrer i incloure localitzacions arreu del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia