Economia

Gas Natural invertirà 70 milions el 2014

Preveu arribar enguany a 14 municipis més

Donarà servei per primera vegada a l'Alt Empordà i el Pallars Jussà

Gas Natural Fenosa invertirà enguany 70 milions d'euros en la seva xarxa de distribució a Catalunya, dels quals 61 es destinaran a fer arribar el subministrament a nous clients de 14 municipis més, segons va explicar ahir en una roda de premsa el director de la zona est de la companyia, Juan Manuel Belda. La resta de la partida pressupostària servirà per mantenir la xarxa actual.

Els municipis on està previst que enguany arribi la distribució del gas natural són Sant Quintí de Mediona, Sant Llorenç d'Hortons, Prats de Lluçanès, Sant Miquel de Balenyà i Fogars de la Selva (a les comarques centrals), Empuriabrava, Santa Margarida, Corbins, Torrelameu, Castellnou de Seana, la Sénia i l'Ampolla. Així doncs, per primera vegada es cobriran municipis de l'Alt Empordà i el Pallars Jussà, on Gas Natural Fenosa encara no tenia presència. D'aquesta manera, només hi ha tres comarques al país (l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i la Terra Alta) on Gas Natural no fa distribució de gas.

La companyia preveu superar així els 17.114 quilòmetres de xarxa de gas al país (292 quilòmetres més) i tancar l'any amb un total de 374 municipis i 46.424 nous punts de subministrament de gas, dels quals més de 32.000 seran a la demarcació de Barcelona.

Al conjunt de l'Estat espanyol, Gas Natural Fenosa preveu invertir 324 milions d'euros en expansió i manteniment i arribar a 80 municipis més (fins a arribar a un total de 1.179 poblacions amb servei). En consum, s'espera que el sector domèstic creixi un 1,12% i l'industrial un 3,93%.

Subvenció del butà

Pel director de gestió de xarxa de Gas Natural Fenosa, Andrés Membrillo, la inversió en distribució de gas afavoreix la reducció del dèficit “conjuntural” que té el sistema gasista. Membrillo es va mostrar confiat també que aquest any es deixarà “per fi” de “subvencionar” la bombona de butà, de manera que se'n “liberalitzi” el preu i passi a costar al voltant dels 25 euros la unitat, respecte als 17,50 euros fixats actualment com a límit legal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia