Misericòrdia sense tres de vuit

El principal objectiu dels Xiquets de Reus haurà d'esperar fins al Mercadal

Cares de decepció malgrat haver repetit la millor actuació de la temporada. I és que ahir els Xiquets de Reus no en tenien prou amb el carro gros: era el moment de fer un pas més i, per molt poc, no va poder ser. Els de la camisa avellana van començar l'actuació amb un quatre de vuit que no els va portar problemes malgrat les dificultats per encavalcar-se d'una enxaneta debutant.

Amb la moral alta, arribava l'hora de la veritat. El tres de vuit va anar amunt a la primera, però amb l'entrada dels dosos mostrava força deficiències i, encertadament, van desmuntar-lo. Amb convicció, van tornar-hi tot seguit, i aquesta vegada les sensacions eren bones. Tot i així, l'enxaneta no ho va veure clar, i va tirar avall quan l'aixecador ja estava col·locat.

No era el dia del tres de vuit, de manera que van continuar amb el cinc de set i el quatre de set amb el pilar en una quarta ronda. Rafael Llamas, el cap de colla, feia una lectura optimista de l'actuació: «Hem tornat a descarregar el quatre de vuit i hem demostrat que el tres el tenim bé». Així, estrenar el tres de vuit i el dos de set serà l'objectiu de la colla per a la diada del Mercadal, el 3 d'octubre.

Als Castellers de Terrassa, les baixes els van impedir portar a Reus el dos de set i el quatre de vuit. Van completar el cinc de set i el quatre de set amb el pilar, però a la tercera ronda el tres de set per sota va fer llenya després d'una penúltima aixecada descompensada. Van acabar amb el tres de set.

Els Xicots de Vilafranca, amb uns troncs impecables però amb molt poques camises a plaça, van descarregar el tres de set, el quatre i el tres de set amb l'agulla.

Convidats especials

La plaça del Mercadal va tenir també amb la presència de la Muixeranga de la Safor, de Gandia, que hi participava arran de l'agermanament amb la capital del Baix Camp. Abans de deixar pas als castellers, els muixeranguers van alçar les seves figures: la sénia, el castell de quatre amb figuereta i l'alta de cinc, la construcció de més dificultat del seu repertori. Van acomiadar-se amb un pilar de quatre que van plantar a la ronda conjunta de pilars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.