Política

VALLÈS OCCIDENTAL

Les CAV presenten llistes en deu municipis de la comarca

El 2007 eren vuit forces i van obtenir 13 edils i 13.000 vots

La CUP de Palau-solità i Compromís per Cerdanyola s'estrenen

Les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV) van presentar divendres a Sabadell les deu llistes electorals de diverses formacions que s'hi presenten sota el seu paraigua. Són dues més que el 2007, quan les vuit restants van sumar, en global, 13 regidors i 13.000 vots, que es van traduir en un escó al Consell Comarcal. Jacint Padró (Compromís per Ripollet), Juan Antonio Pérez (Alternativa d'Esquerres per Badia) i Isidre Soler (Entesa per Sabadell) s'hi han alternat la representació durant els quatre anys de mandat comarcal. I, amb la vista posada al maig, destaquen que els municipis on es presenten concentren un 85% del cens del Vallès Occidental.

A més d'aquestes tres formacions, que van aconseguir més vots en termes absoluts, la llista de les CAV la completen l'Alternativa Ciutadana de Rubí, L'Altraveu de Castellar, les CUP de Terrassa i Sant Cugat, i l'Esquerra Alternativa de Barberà. Aquest 2011, finalment, s'han afegit a la llista Compromís per Cerdanyola i la CUP de Palau-solità i Plegamans.

Al marge de les propostes locals de cada formació, les CAV han elaborat un decàleg programàtic comú que van desgranar en l'acte, amb propostes en defensa de la mobilitat sostenible, el dret a l'habitatge i l'aturada dels desnonaments, i la defensa del medi ambient. L'acte també va servir per presentar els respectius caps de llista i les candidatures.

La llista de L'Altraveu

D'altra banda, L'Altraveu de Castellar ha presentat, aquest cap de setmana, els noms dels onze candidats de la llista local, que encapçala la filòloga Elisenda Alamany, que ha estat regidora aquest mandat. A continuació, hi apareixen l'analista informàtic Xavier Bella (2), l'enginyer Marc Serrà (3), la politòloga Gemma Ubasart (4) –primera regidora de la formació –, Dani Sagrera (5), Bet Tena (6), Xavi Arderius (7) i la regidora actual Ita Espinosa (9).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.