Economia

Iberia cancel·larà 266 vols per la vaga de pilots

Es suspendran 19 operacions de llarga distància i 84 connexions del Pont Aeri, entre d'altres

La companyia subratlla que la coincidència amb la tornada de vacances fa més difícil oferir alternatives als usuaris

Iberia cancel·larà un total de 266 vols, entre els quals 19 operacions de llarga distància, i 84 connexions entre els aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat en les dues jornades de vaga de pilots del 9 i 11 de gener, segons ha informat aquest dissabte l'aerolínia.

En concret, els vols internacionals que es veuran afectats són els que connecten Madrid amb Miami, Bogotà, Lima, Sao Paulo, Buenos Aires i Mèxic. També es veuran afectats vols a Lisboa, Londres, Brussel·les, Amsterdam, París, Zuric, Ginebra, Frankfurt, Milà, Venècia, Tel Aviv, Moscou, Zuric, Roma i Casablanca.

Pel que fa a destinacions domèstiques, les aturades suposaran l'anul·lació de 84 vols del Pont Aeri entre Barcelona i Madrid, a més de connexions a Sevilla, Jerez, Màlaga, Bilbao, A Corunya, Astúries, Santiago de Compostel·la i Vigo.

Tornada de vacances

La companyia ha flexibilitzat les tarifes per facilitar el canvi o reemborsament als clients afectats per aquestes cancel·lacions. Així mateix, està buscant vols alternatius amb Iberia o amb altres companyies amb què ha arribat a acords. L'aerolínia espanyola subratlla que les dates de la convocatòria coincideixen amb el retorn de les vacances de milers de persones, fet que suposa “una dificultat afegida” per oferir alternatives acceptables.

Tot i això, assegura que “farà tots els possibles per aconseguir-ho”, com va succeir en les vagues dels dies 18 i 29 de desembre.

En aquella ocasió, l'empresa va haver de cancel·lar en dos dies un total de 218 vols, fet que va afectar uns 22.000 passatgers. Per pal·liar-ne els efectes, la companyia aèria va posar en marxa un pla de contingència, que incloïa acords amb altres companyies per oferir alternatives de viatges, així com la disponibilitat de 9.000 places hoteleres a Madrid i els seus voltants, que no finalment van ser necessàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.